Jól bevált lángos alaprecept

Egyszerűbb, mint gondolnád

Lángos alaprecept

A házi, habkönnyű lángos elkészítése sokkal egyszerűbb, gyorsabb és költségtakarékosabb street (beach) food, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Sokféle receptet lehet találni a lángoshoz, de nekem valahogy mindig ez a legegyszerűbb, mindössze 4 alapanyagot tartalmazó lángos alaprecept válik be a legjobban, hosszú évek óta ezt sütöm otthon. Liszt, só, víz, és friss élesztő szükséges az összeállításához, ezen felül már csak a kedvelt feltétek és olaj kell hozzá. Ha pedig egy igazán találó italt innál a házi lángos mellé, próbáld ki a Nagygombos Borászat, nevében is üdítő Mosoly roséját!

Lángos alaprecept

A lángos hozzávalói 2 személyre:

  • 35 dkg liszt,
  • fél kocka élesztő,
  • pici só (kb. 2 teáskanál),
  • 2,3 dl víz,
  • olaj a sütéshez,
  • ízlés szerinti feltétek

A lángos tészta gyúrás menete:

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, rászórjuk a sót és hagyunk arra időt, hogy a sótól az élesztő folyósra olvadjon.
  2. Kimérjük a lisztet, és ha gyorsítanánk a tészta kelesztésén, néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy egy csöppet meglangyosodjon. Ez lesz a segítségünkre abban, hogy pikk-pakk megkeljen a lángos tésztánk.
  3. A folyékony állagúvá változott élesztőhöz hozzáöntjük a langyos vizet, és ezt az elegyet a liszthez adjuk.
  4. Egy fakanál segítségével kézzel megdagasztjuk a tésztát: a fakanál függőleges mozgatásával hólyagosra keverjük, vagy inkább verjük a masszát.
  5. Fél órára langyos helyre tesszük pihenni, kelni egy konyharuhával letakart edénybe.
  6. Ha megkelt, olajjal megkent tálcára borítjuk és egy hengert formázunk belőle, amit 4-5 szeletre vágunk fel. Majd a tésztát picit széthúzogatjuk és úgy tesszük a forró olajba, ahol néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd több réteg kéztörlővel felitatjuk róla a fölösleges olajat. (Csakis forró olajban süssük mindig a lángost, ez a titka, hogy ne legyen aztán olajos ízű.)

Jól bevált lángos alaprecept képek

Ha tetszett a fenti Lángos alaprecept, akkor nézd meg ezeket a hasonló street food recepteket is: Tortilla hot dog falatok recept, Kínai pirított batyu - gyoza recept, Fish & chips recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, friss élesztő. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, magyar, street food.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Lángos alaprecept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Empanada recept
street food

Empanada

Gasztro-kényeztetés spanyol módra

Vadas marha kifligombóccal recept
ragu

Vadas marha kifligombóccal

Klasszikus a karácsonyi menüben

Bejgli recept
sütemény

Bejgli variációk

Mandulás, pisztáciás és sós mogyorós, csokis ízekben

Töltött focaccia recept
pizzaféle

Töltött focaccia

Olasz nevén focaccia farcita

Pulled chicken recept
street food

Pulled chicken

A kerti partik jolly joker alapanyaga

Pulled pork tortilla tekercs recept
street food

Pulled pork tortilla tekercs

Lassan sült hús mexikói tálalásban, házi tortillába csomagolva

Pizza alaprecept
pizzaféle

Pizza alaprecept

Autentikus, olasz verzióban készült házi pizza

Nápolyi pizzaszendvics recept
pizzaféle

Nápolyi pizzaszendvics

Olaszul la pizza parigina napoletana

Házi hamburger recept
szendvics

Házi hamburger

Kézműves hamburger egyenesen a grillrácsról

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató