Vörösboros, paradicsomos tésztaragu

A klasszikus paradicsomos tészta rakott, tepsis verzióban

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

A klasszikus paradicsomos tésztát vörösborral és darált hússal turbóztam fel, hogy aztán az egészet betoljam a sütőbe, a tetejét sajttal gazdagon megszórva. Ezt a tésztás egytálételt vendégvárásra szuperjól elő tudjuk készíteni, hogy aztán a vendégek megérkezésekor, frissen, 15-20 perc alatt ropogósra süssük a tetején a sajtot.

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

Hozzávalók:

  • kb. 30-40 dkg tészta (nem mértem meg pontosan),
  • 50 dkg darált hús,
  • 2 konzerv hámozott paradicsom,
  • pici cukor (1-2 tk.),
  • 1-2 dl száraz vörösbor,
  • sajt a tetejére,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • kb. 5 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, ízlés szerint csípős paprika.

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk, ezt követően mehet bele a paradicsom és a fűszerek a borral együtt.
  2. Közepes, vagy inkább alacsonyabb hőfokon lefedve pároljuk, főzzük a mártást, közben ízlelgetjük, hogy milyen fűszer hiányozhat még belőle. Ha túl savanykásnak érezzük a paradicsom miatt, akkor 1-2 kanálka cukorral kompenzálhatjuk.
  3. Ha kész a mártás, és kifőztük a tésztát, akkor az egészet alaposan összekeverjük, tepsibe tesszük és sok reszelt sajttal a tetején magas hőfokon pirulásig sütjük. 
     

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu képek

Ha tetszett a fenti Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: darált hús, hámozott paradicsom, tészta, vörösbor, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, rakott, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Vörösboros, paradicsomos tésztaragu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Assassina spagetti recept
tészta

Assassina spagetti

Tüzes, paradicsomos tészta, ahogy még sosem próbáltad

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept
tészta

Sáfrányos, rukkolás gnocchi

Ízutazás a napsütötte Szicíliába

Répás, édesburgonyapürés marharagu recept
rakott

Répás, édesburgonyapürés marharagu

Pásztorpite narancssárga zöldségpüré köntösben

Chilis, királyrákos tagliatelle recept
tészta

Chilis, királyrákos tagliatelle

Egy csipet luxus a hétköznapokba csempészve...

Toszkán házi tészta recept
tészta

Toszkán házi tészta, ahogy Palmirától tanultam

Tészta gitár technikával, ahogy egy csodás olasz Mamma tanította

Kolbászos, paradicsomos tészta recept
tészta

Kolbászos, paradicsomos tészta

Magyar és olasz ízek találkozása egy serpenyőben

Pimasz olasz tészta recept
tészta

Pimasz olasz tészta

Egy kis konyhai pimaszkodással több idő jut pihenésre

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató