Mascarponéss, sonkás kifli

Vendégváró kelt tészta bögrés méréssel

Mascarponéss, sonkás kifli recept

Ezt a remek bögrés sós finomság receptet Anya receptes gyűjteményében találtam. Egy nagyon egyszerűen elkészíthető (még mérleg sem szükséges hozzá) puha, kelt tészta, melynek a belsejében mennyei mascarponés töltelék bújik meg. Reggelire, uzsira vagy csak úgy borkorcsolyaként, nasiként is kiváló.

Mascarponéss, sonkás kifli

Hozzávalók egy tálnyi kiflihez:

  • 3 bögre liszt,
  • 1 ek. só,
  • 1 bögre langyos tej,
  • 1 tk. cukor,
  • fél kocka élesztő (2,5 dkg),
  • fél bögre olaj,
  • fél doboz mascarpone krémsajt (125 g),
  • fél bögre reszelt sajt,
  • fél bögre sonka,
  • 1 kk. só,
  • 1 tojás,
  • lenmag.

Elkészítés:

  1. A töltelékhez alaposan összekeverjük a mascarponét a reszelt sajttal és az apróra kockázott sonkával, picit megsózzuk. 
  2. Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt. 
  3. A lisztet a sóval, a tejes élesztő keverékkel és olajjal alaposan összegyúrjuk. Kb. egy órát lefedve pihentetjük, kétszeresére kelesztjük a tésztát meleg helyen. 
  4. Négy részre osztjuk a megkelt tésztát, vékonyra kinyújtjuk és 8 nagyjából egyforma háromszögre (körcikkre) vágjuk fel. 
  5. A szélesebb részére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket és szorosan felcsavarjuk kifli formára. 
  6. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk lenmaggal. 
  7. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 10-15 percig, amíg meg nem pirul a teteje.

Mascarponéss, sonkás kifli képek

Ha tetszett a fenti Mascarponéss, sonkás kifli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló péksütemény recepteket is: Teljes kiőrlésű, kókuszos csiga recept, Nutellás babka muffin recept, Hópihe kalács recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, friss élesztő, mascarpone, sonka, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, édesség, magyar, péksütemény, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mascarponéss, sonkás kifli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató