Mascarponés gesztenyepüré torta

Ha szereted a gesztenyepürét, ezt imádni fogod

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Aki kedveli a gesztenyepürét, az imádni fogja ezt a tortát, mondhatnám azt is, hogy a klasszikus gesztenyepürés pohárdesszert egy "nemesített", ünnepi variációja ez. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a krémet, a konyhatündérkedéssel még csak ismerkedők is bátran belevághatnak, mindenkit el fognak kápráztatni evvel a finomsággal.

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Hozzávalók:

A tortakrémhez:

  • 25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone,
  • néhány ek. tej a püré lazításához,
  • 1 kocka (25 dkg) gesztenyepüré,
  • pár ek. rum vagy rumaroma,
  • 5 dl habtejszín,
  • 2-3 cs. habfixáló,
  • néhány szem jól lecsepegtetett meggy (pl. befőttből).

A kakaós piskótához 28 cm átmérőjű tortaforma esetében:

  • 10 tojás,
  • 10 csapott ek. cukor,
  • 8 ek. púpos rétesliszt,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 2 ek. víz,
  • fél cs. sütőpor

Elkészítés:

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük, útmutatót itt találhattok, ha szükséges.
  2. A krémhez elsőként pár csepp tejjel lazítva átdolgozzuk a gesztenyepürét, majd a mascarponéval és rummal jól összedolgozzuk.
  3. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habnak felverjük és kb. az 1/3-át hozzáadjuk a krémhez, összekeverjük és evvel a krémmel kenjük meg a kettévágott piskótát.
  4. Itt-ott meggyszemekkel dekoráljuk a krémet, majd ráhelyezzük a tészta másik felét és kívülről körbekenjük a megmaradt tejszínhabbal.
  5. Dekorációhoz használhatunk olvasztott étcsokoládét, pl. ahogy itt látható: ehhez pici zacskóba öntjük a csokit, apró vágást ejtünk a zacskó sarkán és spirál alakban, belülről kifelé haladva köröket rajzolunk a tortára, egy fogpiszkáló segítségével középről kifelé húzunk csíkokat és így érhetjük el ezt a pókháló hatást.
  6. Díszíthetünk meggyszemekkel, reszelt gesztenyepürével és durvára reszelt étcsokoládéval is, ill. még azt is el tudom képzelni, hogy egy kis maradék tejszínhez kakaót adva habrózsákat rajzolunk körbe a torta szélére, vagy fenyőfa alakot rajzolunk egy lapra, kivágjuk és a sablon mentén szórunk csokoládét vagy kakaót a tejszínre. Persze bármilyen más ötlet is szuper lehet.

Mascarponés gesztenyepüré torta képek

Ha tetszett a fenti Mascarponés gesztenyepüré torta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló torta recepteket is: Narancsos répatorta recept, Epres, oreo kekszes túrótorta recept, Tökmagos, fehércsokis torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: gesztenyepüré, habtejszín, mascarpone, meggy, rétesliszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Sós karamellás torta recept
torta

Sós karamellás torta

Diógrillázzsal, selymes sajtkrémmel és Szamorodnival

Oreo kekszes sajttorta recept
sajttorta

Oreo kekszes sajttorta

Durván oreos, sütés nélküli torta, ami mindenkit levesz a lábáról

Habos pisztáciakrém torta recept
torta

Habos pisztáciakrém torta

Ha szereted az igazi pisztácia fagyit, ezt a tortát imádni fogod

Étcsokoládés narancskrém torta recept
csokitorta

Étcsokoládés narancskrém torta

Elegáns desszert a különleges alkalmakra

Meggyes étcsokoládé mousse torta recept
csokitorta

Meggyes étcsokoládé mousse torta

Mámorosan ínycsiklandó csokoládé álom

Sajttorta áfonya öntettel recept
sajttorta

Sajttorta áfonya öntettel

Klasszikus, ellenállhatatlan verzióban

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató