A bolti, cukros gyümölcsjoghurt helyett pillanatok alatt elkészíthetjük a házi alternatívát a szezon friss gyümölcseiből. A barackos verzióba pürésített őszibarack és egy kis teljes kiőrlésű zabpehely kerül, csipetnyi fahéjjal fűszerezve. Ez adja a gyümölcsjoghurt alsó, rostban és vitaminban gazdag rétegét. Erre már csak az élőflórás, teljesen egyszerű, natúr joghurtot kanalazzuk, és gyümölcsfalatokkal díszítjük. Így garantáltan cukor-, keményítő- vagy más sűrítőanyag-, és aromamentes joghurtdesszert készült. A pöttömnyi csatos üvegeknek köszönhetően könnyedén magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, sőt a gyerkőcök egészséges tízóraiját is kipipálhatjuk ezzel a könnyed finomsággal.
Barackos, zabpelyhes joghurt desszert recept
Hozzávalók 1 kis joghurthoz:
- 1 db érett őszibarack vagy más idénygyümi,
- 2 tk. teljes kiőrlésű zabpehely,
- 1 késhegynyi őrölt fahéj,
- 15 dkg natúr joghurt.
Elkészítés:
- A barack 3/4-ét turmixoljuk vagy pürésítsük le a zabpehellyel, és a fahéjjal.
- Öntsük egy kis csatos üveg aljába, kanalazzuk rá a joghurtot, majd díszítsük egy kis darabosra vágott gyümölccsel.
Tippek:
- Bármilyen "elfekvőben" lévő friss gyümölccsel jól működik, sőt kifejezetten jó hozzá, ha érett, édes gyümit tudunk felhasználni.
- Ha a cukormentesség nem szempont, és sok házi gyümölcslekvár van a kamrapolcokon, akkor még egyszerűbb, ha lekvárral kínáljuk a natúr joghurtot. Így garantáltan tudni fogjuk, mit tartalmaz a gyümölcsjoghurt.
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a joghurt desszerthez.