Rákóczi túrós pohárdesszert

Klasszikus pohárdesszertre hangolva

Rákóczi túrós pohárdesszert recept

Klasszikus magyar sütemény pohárkrémre hangolva, leegyszerűsítve és ezáltal villámgyors ünnepi desszertté áttervezve. Ha nem szeretnél lemondani az ünnepek alatt a hagyományos, édes ízekről, de nincs időd vagy energiád az eredeti verzióban elkészíteni, próbáld ki ezt a sütés nélküli desszertet. Garantáltan stresszmentesen reprodukálható, ugyanakkor a rákóczi túrósból megszokott és szeretett ízjegyek ugyanúgy megjelennek benne.

Rákóczi túrós pohárdesszert recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabkeksz,
  • 5 dkg dió (darabolva, pirítva),
  • 1 kis üveg házi sárgabaracklekvár,
  • 1 pohár natúr, görög krémjoghurt,
  • fél pohár túró,
  • ízlés szerint pár tk. méz.

Elkészítés:

  1. A zabkekszet durvára aprítjuk egy zacskóban húsklopfolóval, vagy aprítógéppel. 
  2. A joghurtot a túróval és mézzel együtt, botmixerrel pürésítjük.
  3. A diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül, pár perc alat megpirítjuk.
  4. A pohár méretétől függően kb. 1-2 kanállal szórunk az aljára. Erre kanalazzuk a natúr joghurtot, szintén 1-2 evőkanállal, majd a sárgabaracklekvárt.
  5. Ha van még egy kis hely, akkor a joghurt+lekvár rétegezést megismételjük, és lehetőség szerint a tetejét vékony réteg joghurttal zárjuk, pirított, darabolt dióval és egy kis maradék kekszmorzsával a tetején. 
     

Rákóczi túrós pohárdesszert képek

Ha tetszett a fenti Rákóczi túrós pohárdesszert recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: dió, joghurt, sárgabarack dzsem, túró, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, könnyen elkészíthető, magyar, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rákóczi túrós pohárdesszert recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató