Klasszikus magyar sütemény pohárkrémre hangolva, leegyszerűsítve és ezáltal villámgyors ünnepi desszertté áttervezve. Ha nem szeretnél lemondani az ünnepek alatt a hagyományos, édes ízekről, de nincs időd vagy energiád az eredeti verzióban elkészíteni, próbáld ki ezt a sütés nélküli desszertet. Garantáltan stresszmentesen reprodukálható, ugyanakkor a rákóczi túrósból megszokott és szeretett ízjegyek ugyanúgy megjelennek benne.
Rákóczi túrós pohárdesszert recept
Hozzávalók:
- 10 dkg zabkeksz,
- 5 dkg dió (darabolva, pirítva),
- 1 kis üveg házi sárgabaracklekvár,
- 1 pohár natúr, görög krémjoghurt,
- fél pohár túró,
- ízlés szerint pár tk. méz.
Elkészítés:
- A zabkekszet durvára aprítjuk egy zacskóban húsklopfolóval, vagy aprítógéppel.
- A joghurtot a túróval és mézzel együtt, botmixerrel pürésítjük.
- A diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül, pár perc alat megpirítjuk.
- A pohár méretétől függően kb. 1-2 kanállal szórunk az aljára. Erre kanalazzuk a natúr joghurtot, szintén 1-2 evőkanállal, majd a sárgabaracklekvárt.
- Ha van még egy kis hely, akkor a joghurt+lekvár rétegezést megismételjük, és lehetőség szerint a tetejét vékony réteg joghurttal zárjuk, pirított, darabolt dióval és egy kis maradék kekszmorzsával a tetején.