A szekrényben árválkodó kuglóf forma már nagyon várhatta, hogy végre felavassák és megmutathassa, hogy milyen finom kuglófokat tud előállítani. Most végre előkerült a jó kis sütőforma és megsütöttem vele életem első kuglófját, ami természetesen csakis csokis lehetett. Találtam egy joghurtos kuglóf receptet, amit csöppet felturbóztam kakaóval, ét-és fehércsokival, kókuszreszelékkel és ez sült ki belőle.
Duplacsokis kuglóf recept
A duplacsokis kuglóf hozzávalói:
- 15 dkg vaj,
- csipet só,
- 3 tojás,
- 20 dkg cukor,
- 1 tasak vaníliacukor,
- 1 nagy citrom reszelt héja,
- 2,5 dl natúr joghurt,
- 7-8 dkg kókuszreszelék,
- 35 dkg liszt,
- 1 tasak sütőpor,
- 2-3 ek. kakaópor,
- 10 dkg étcsoki,
- 10 dkg fehércsoki,
- vaj és liszt a forma alapos kikenéséhez.
A duplacsokis kuglóf elkészítése:
- Az enyhén olvasztott vajat pici sóval, a cukorral és a tojással habosra keverünk.
- Belereszeljük a citromot, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, kókuszreszelékkel, kakaóporral, majd a joghurttal lazítunk rajta és a legvégén adjuk hozzá a fehér- és étcsoki kockákat.
- Vajjal kikent, lisztes kuglóf formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon.
- Kb. 45-50-percig sül, de legalábbis ennyi idő elteltével már bekukkanthatunk a sütőbe egy tűpróbára. Ha nincs tésztaragacs a tűn, készen is volnánk a jó kis kuglóffal, ezek után már csak türelmesen ki kell várnunk, amíg teljesen kihűl a sütemény, hogy utána óvatosan kiboríthassuk és felszeletelhessük.