Törökmogyorós madeleine

Fehércsokival és liofilizált málnával csinosítva

Törökmogyorós madeleine recept

Igazán szívderítő élmény a kagylósütik, vagy hivatalos nevén, madeleine aprósütemények készítése. A különleges formavilág ellenére ez az édesség nagyon egyszerűen összedobható, gyakorlatilag egy kevert tészta az alapja. A klasszikus verzió helyett ezeket a kagylókat egészséges törökmogyoróliszttel gazdagítottam, ennek köszönhetően isteni illata és mogyorós aromája lett, amihez édes és savanykás ízvilágú design kiegészítőket álmodtam meg.

Törökmogyorós madeleine recept

Hozzávalók 15-20 db sütihez:

  • 10 dkg vaj (hígra felolvasztva),
  • 2 tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 2 dkg törökmogyoróliszt,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 1 tk. vaníliaaroma,
  • 50 gr fehércsoki,
  • 1-2 ek. napraforgóolaj,
  • 1 kis marék liofilizált, szárított málna.

Elkészítés:

  1. A tojást a porcukorral habosra keverjük, óvatosan hozzácsurgatjuk a híg, de már minimum langyosra hűlt vajat, jól összedolgozzuk.
    Cukor, vaj és tojás összeturmixolása
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, törökmogyorólisztet, szódaport, sütőport, majd hozzáadjuk a tésztához. Vaníliaaromával vagy egy vaníliarúd kikapart magjaival ízesítjük, és jól elkeverjük.
    Száraz hozzávalók összekeverése
  3. A madeleine formákat kb. félig, vagy max. 3/4-ig töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 10-12 percig, tűpróbáig.
    Madeleine formák megtöltése
  4. Ha kihűlt a süti, csinosan felöltöztetjük: megolvasztjuk a fehércsokit az olajjal együtt, és ebből cseppentsünk egyet teáskanállal a sütik közepére.
  5. Ha megdermedt egy picit a fehércsoki, de még bele tud ragadni a málna, akkor összeaprítjuk picit a szárított málnát és megszórjuk vele a csokicseppeket.

Tippek:

  • A törökmogyoró mellett a pisztácia, mandula is szuperjó alapanyag lehet a madeleine-hoz.
  • Díszítésképpen étcsokit, tejcsokit, pirított magvakat, citromos cukorszirupot is használhatunk. 
  • Gyorsításhoz csak mártsuk csokiba félig a csinos kagylósütiket, hagyjuk megdermedni, és kész.

Törökmogyorós madeleine képek

Ha tetszett a fenti Törökmogyorós madeleine recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehércsoki, finomliszt, liofilizált málna, tojás, törökmogyoróliszt, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: aprósüti, édesség, francia, könnyen elkészíthető, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Törökmogyorós madeleine recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató