Epres, krémsajtos pohárdesszert pisztáciás kekszmorzsával

Egy kis, epres édes sütés nélkül

Epres, krémsajtos pohárdesszert recept

A pohárdesszertek nagy előnye, hogy az elkészítés során általában nincs szükség sütésre, ezáltal gyorsan össze tudjuk állítani, és a legtöbbször atombiztos, elronthatatlan recept vezet idáig. A pohárba kerülő, színes rétegek elhelyezése szinte már csak dizájnerkedés, gasztrolegózás. Egy kis pisztáciával összedarált kekszmorzsa ide, néhány kenésnyi édes krémsajt réteg oda, szépséges eper szemekkel kidekorálva, és már kész is a fenséges, színtiszta eleganciát magában hordozó édesség. A Barta pincészet 2017-es, egy kis édes furmint névre hallgató, kedves bora fantasztikus párosítás az epres krémsajtos pohárdesszert mellé.

Epres, krémsajtos pohárdesszert recept

Hozzávalók 3-4 személyre:

Epres réteghez:

  • 30-40 dkg friss eper.

Krémsajtos réteghez:

  • 40 dkg natúr krémsajt/mascarpone,
  • 10 dkg sűrített tej,
  • 2 tk. vanília aroma vagy 1 egész vanília rúd magjai.

A pisztáciás kekszmorzsához:

  • 15 dkg zabkeksz,
  • 5 dkg pisztácia.

Elkészítés:

  1. A pisztáciát a keksszel együtt egy aprítógépben ledaráljuk morzsás állagúra.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük, az epret megmossuk, és kb. a felét szeletekre vágjuk.
  3. A rétegezéshez választunk egy-egy helyes poharat, kelyhet, vagy akár csatos kis üveget: alulra szórjuk a pisztáciás morzsát, erre kenjük egy habzsák vagy kis kanál segítségével a krémet. Körberakjuk szeletelt eperrel, majd a belső részre egészben is tehetjük a szamóca szemeket. Az eperre kenünk még egy kis krémet, és díszítésként még megszórjuk egy kis morzsával, pisztáciával.
  4. Eper szeletekkel és menta levelekkel díszítjük. Hűtőben néhány órát vagy akár egy éjszakát is kibír, de a friss eper miatt érdemes minél előbb elfogyasztani.

Epres, krémsajtos pohárdesszert pisztáciás kekszmorzsával képek

Ha tetszett a fenti Epres, krémsajtos pohárdesszert recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: eper, krémsajt, pisztácia, sűrített tej, vanília, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Epres, krémsajtos pohárdesszert recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató