Bár ezek az eprek még nem az igazi kerti bioeprek, de olyan hívogatóan kacsintottak rám a zöldségesnél, hogy egyszerűen meg kellett vennem őket és nem csalódtam, mert ízre is isteniek. Anya joghurtos-poharas alapsüti receptjének felhasználásával piteszerűen sütöttem meg az epreket egy tortaformában. Az elkészítése végtelenül egyszerű, mert csupán a joghurtos poharunkat használva kimérjük a hozzávalókat, összekeverjük, zsupsz bele a tepsibe, megszórjuk egy kis eperrel és már kész is a finomság.
Joghurtos eperpite recept
A joghurtos eperpite hozzávalói
- 2 tojás,
- 2 pohár porcukor,
- 2 tasak vaníliacukor,
- 2 pohár (2*125 g-os) natúr vagy epres joghurt,
- 3 pohár finomliszt,
- 1 tasak sütőpor,
- 1 pohár napraforgó/repce olaj,
- vanília aroma,
- feldarabolt eper (kb. 50 dkg).
Elkészítés:
- A tojást a cukorral alaposan elkeverjük turmixgéppel, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne.
- Hozzáadjuk a joghurtos pohárkával kimért lisztet, sütőport, joghurtot, olajat és egy löttyintésnyi vanília aromát.
- Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és a tetejére eperdarabokat szórunk, melyeket előtte egy pici lisztbe mártunk, hogy ne süppedjen túlságosan mélyre a süti tésztájában.
- Előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten (160 fok) készre sütjük. Ne ijedjünk meg, hiszen kb. 1 óra is lehet így a sütési idő, megéri a várakozást, mert ettől lesz olyan szép, habkönnyű állagú.