Svájci borleves

Ünnepi asztalra illő, aromagazdag leves

Különleges ízvilágú, ünnepi asztalra illő leves recept egyszerűen elkészíthető formában. Minőségi, tokaji fehérborral, tejszínnel, svájci gruyère sajttal, zöldhagymával, és babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezve állíthatjuk össze ezt a kellemesen aromás borlevest.

Svájci borleves recept

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:

  • 50 gr. vaj,
  • 2 csomó zöldhagyma,
  • 2 db közepes sárgarépa,
  • 1 l alaplé,
  • 2-2,5 dl egy kis furmint fehérbor,
  • só, bors,
  • 2 db babérlevél,
  • 2-3 ág friss kakukkfű,
  • kb. 5-10 dkg gruyère sajt,
  • 2 dl tejszín.

Elkészítés:

  1. A vajon megdinszteljük a hagymakarikákat (2-3 szálat tegyünk félre a tálaláshoz), megpirítjuk a sárgarépát, majd felöntjük fehérborral, és húsleves vagy zöldségleves alaplével.
  2. Fűszerezzük, majd kb. félóra-óra után hozzáadjuk a tejszínt, és megvárjuk, amíg "rottyan" egyet vele a leves.
  3. Utolsó lépésként a reszelt gruyère sajt felét szórjuk bele, a többivel, és a friss hagymával pedig tálaljuk. Ízlés szerint akár egy kis vajas, fokhagymás pirítóssal is kiegészíthetjük a tálalást.

Svájci borleves képek

Ha tetszett a fenti Svájci borleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló leves recepteket is: Petrezselymes húsgombóc leves recept, Gazpacho recept, Kukoricás chowder leves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, főzőtejszín, gruyère sajt, sárgarépa, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: karácsonyi, könnyen elkészíthető, leves, svájci.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Svájci borleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató