Több mint egy szakácskönyv

Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

Wossala Rozina: Konyhakönyv

Rajongok a szép és "főzés-tudatosan" átgondolt, életszerű szakácskönyvekért. Így örömmel fogadtam el a meghívást Wossala Rozina könyvbemutatójára, ahol az elsők között vehettem kézbe a már megjelenésébén is nagyon derűs Konyhakönyvet.

Hiánypótló, gasztro-szemléletformáló, az otthoni főzési kultúra és "rendszer" kialakításában mankót nyújtó könyvet adott ki Wossala Rozina Konyhakönyv címmel. Ahogy azt a címe is fémjelzi, túlmutat egy hagyományos értelemben vett, recepteket tömörítő szakácskönyv koncepcióján, annál sokkal személyesebbre és praktikusabbra sikerült. 

„Gondolkodjunk el egy pillanatra. A házibulik miért mindig a konyhában alakulnak ki? Szerintem nem a hűtőben lapuló hideg sör miatt, bár az is elengedhetetlen kelléke egy jó bulinak. Sokkal inkább, mert itt kerülünk legközelebb ahhoz az ősi érzéshez, amit a barlangban a tűz melege körül éltünk át. Hiszem, hogy a konyhánkkal ápolt kapcsolatunk nagyban befolyásolja életminőségünket. Ha megtanulunk vele bánni, nem csak egészségesebb, stabilabb és szociálisabb életet fogunk élni, jó eséllyel nőni fog az önbizalmunk, boldogabbak is leszünk. Ez nem egy szokványos szakácskönyv! Annál sokkal több!” (Idézet Wossala Rozina Konyhakönyvéből)

Hangulatos fotók, kedves grafika, könnyen olvasható, értelmezhető recept leírások (130 recepttel), és a könyv születését illusztráló werk fotók is fellelhetők a könyvben. Alapanyag-lelőhelyenként, alapanyagonként, módszerenként és ételtípusonként találjuk meg a sorvezető jótanácsokat, inspiráló gondolatokat és a bevált, sok esetben olyan alaprecepteket, amiket aztán a saját ízlésünk és kreatvitásunk alapján tudunk tovább gondolni. 

Spoilerként annyit elárulhatok, hogy az indiai ghee vaj elkészítési technikájától a ropogós tükörtojáson át, egészen a konfitálásig találunk benne kiváló sorvezetőket a tökéletes konyhai zsonglőrködéshez. Sőt olyan különlegességeket sem lesz már ördöngösség elkészíteni otthon, mint a balzsamos báránycsülök, chai masala, banánfagyi, vagy a franciák híres lepénye, a quiche.

A könyv egyik legmenőbb része szerintem az, ahogy a receptek alatti QR-kódból Rozinát előcsalogathatjuk, mint dzsinnt a palackjából egy-egy mini YouTube videó formájában, ahol extra tippeket és trükköket mutat be nekünk. A Boook könyvkiadó oldalán kedvezményesen be lehet szerezni a Konyhakönyvet.
 

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Több mint egy szakácskönyv képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              12 kedvenc receptem

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

                  Az étel iskolája Széll Tamással

                  Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató