2012. április 24., kedd

Mogyoróvajas keksz csokoládé darabokkal

A ropogósan krémes mogyoróvaj az amerikaiak egyik kedvenc szendvicskréme, amit sokszor dzsemmel együtt fogyasztanak. Nekem is ízlik önmagában a mogyoróvaj, mert úgy általában minden formában nagy kedvencem a mogyoró, azonban szívesebben keverem a keksz tésztájába, mint kenem meg vele a kenyeret. Ez a sütemény pillanatok alatt elkészül, gyorsan sül és sokáig finom marad.


Hozzávalók egy nagy tálnyi mennyiséghez:

  • 1 nagy tojás,
  • 1/3 bögre cukor,
  • 1/4 bögre puha vaj,
  • 1/2 bögre mogyoróvaj,
  • 1 és 1/2 bögre liszt + ehhez: késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1/4 bögre tej,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 1-2 tábla csokoládé.
A tojást a cukorral és vajjal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi alkotórészt (az apróra vágott csokit a legvégén), alaposan összedolgozzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk kb. egy kisebb evőkanálnyi adagokat. A kupacokat egy villa segítségével formázhatjuk picit laposabbra és csíkosra vagy kockásra. 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, amíg piros nem lesz a tetejük és persze egy tűvel azért még ellenőrizhetjük, hogy biztosan nem ragad-e rá semmi. A sütési idő abszolút sütőfüggő, de az biztos, hogy nagyon gyorsan megsülnek a kekszek, ezért figyeljünk nagyon a sütőre.
Tipp: Adag duplázás esetén a szódabikarbóna mennyiségén ne duplázzunk, különben furcsa utóíze lehet a keksznek. A mérés során ugyanazt a bögrét használjuk, hogy az arányok megmaradhassanak.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció