Mogyoróvajas, csokis keksz

Megamogyorós, roppanós élvezet

Mogyoróvajas, csokis keksz recept

A ropogósan krémes mogyoróvaj az amerikaiak egyik kedvenc szendvicskréme, amit általában valamilyen dzsemmel együtt fogyasztanak. Nekem is ízlik önmagában a mogyoróvaj, de azért szívesebben keverem a keksz vagy a mogyoróvajas sajttorta tésztájába, mint kenem meg vele a kenyeremet. A mogyoróvajas, csokis keksz kevesebb, mint egy óra alatt elkészül, pikk-pakk megsül és sokáig finom marad. Vagyis ez nem teljesen igaz, mert általában elképesztően gyorsan elfogy.

Mogyoróvajas, csokis keksz recept

Hozzávalók egy nagy tálnyi mennyiséghez:

  • 1 nagy tojás,
  • 1/3 bögre cukor,
  • 1/4 bögre puha vaj,
  • 1/2 bögre mogyoróvaj,
  • 1 és 1/2 bögre liszt,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1/3 bögre tej,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 1 tábla étcsokoládé vagy 10-15 dkg csoki pasztilla.

Elkészítése:

  1. A tojást a cukorral és vajjal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi alkotórészt (az apróra vágott csokit a legvégén), alaposan összedolgozzuk. Ha nincs kész mogyoróvajad, készítsd el házilag!
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk kb. egy kisebb evőkanálnyi adagokat. A kupacokat egy villa segítségével formázhatjuk picit laposabbra és akár csíkosra vagy kockásra.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg piros nem lesz a tetejük és persze egy tűvel azért még ellenőrizhetjük, hogy biztosan nem ragad-e rá semmi. A sütési idő abszolút sütőfüggő, de az biztos, hogy nagyon gyorsan megsülnek a kekszek, ezért figyeljünk nagyon a sütőre.

Tippek:

  • Adag duplázás esetén a szódabikarbóna mennyiségén ne duplázzunk, különben furcsa utóíze lehet a keksznek.
  • A mérés során ugyanazt a bögrét használjuk, hogy az arányok megmaradhassanak. Ez lehet 2, 2,5 vagy 3 dl-es bögre is.
  • A kekszformázást, tepsis adagolást nagyban megkönnyíti a kekszadagoló vagy klasszikus fém fagyis kanál.

Mogyoróvajas, csokis keksz képek

Ha tetszett a fenti Mogyoróvajas, csokis keksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, mogyoróvaj, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, gyorsan elkészíthető, keksz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mogyoróvajas, csokis keksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató