2012. augusztus 15., szerda

Citromos nektarin pite

 A recept ötletét Papp Emese cukrász szolgáltatta egyenesen a Nők lapja Konyha legutóbbi számából. Most sem csalódtam Emese receptjében, pont olyan gusztusos lett, mint amilyen az ő képén. Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből elkészíthetjük ezt a pitét. Őszibarack helyett viszont azért választottam nektarint, mert ennek keményebb a húsa és így nyugodtabb voltam afelől, hogy a gyümölcshús nem áztatja el a tésztát.

Hozzávalók egy kerek piteformához (kb. 8-10 szelet):

  • 10 dkg margarin vagy vaj enyhén megolvasztva,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 cs. vanília cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 dl citromos joghurt,
  • 12 dkg liszt (fele-fele arányban használtam finom- és réteslisztet),
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 1 nagy citrom reszelt héja,
  • 3-4 db nektarin.
A vajat (margarint) enyhén megolvasztjuk és a porcukorral, vaníliacukorral, tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet a sütőporral, belereszeljük a citrom héját és készen is volnánk a tésztával. Kivajazott, lisztezett piteformába simítjuk és vékony szelet barack darabokkal díszítjük (körberakjuk). 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 160-180 fokon kb. 20-30 percig, tűpróbával azért sosem árt ellenőrizni a tészta állapotát. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral. Egyszerűen mennyein könnyű édesség a nyári napokra...

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció