Citromos nektarin pite

Könnyed gyümölcsös pite 4 lépésben

Citromos nektarin pite recept

A recept ötletét Papp Emese cukrász szolgáltatta a Nők lapja Konyha egyik számából. Most sem csalódtam Emese receptjében, pont olyan gusztusos lett, mint amilyen az ő képén. Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből elkészíthetjük ezt a pitét. Őszibarack helyett viszont azért választottam nektarint, mert ennek keményebb a húsa és így nyugodtabb voltam afelől, hogy a gyümölcshús nem áztatja el a tésztát.

Citromos nektarin pite recept

Hozzávalók egy kerek piteformához (kb. 8-10 szelet):

  • 10 dkg vaj enyhén megolvasztva,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 cs. vanília cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 dl citromos joghurt,
  • 12 dkg liszt (fele-fele arányban használtam finom- és réteslisztet),
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 1 nagy citrom reszelt héja,
  • 3-4 db nektarin/őszibarack.

Elkészítés:

  1. A vajat enyhén megolvasztjuk és a porcukorral, vaníliacukorral, tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet a sütőporral, belereszeljük a citrom héját és készen is volnánk a tésztával.
  2. Kivajazott, lisztezett piteformába simítjuk és vékony szelet barack darabokkal díszítjük (körberakjuk).
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 160-180 fokon kb. 20-30 percig, tűpróbával azért sosem árt ellenőrizni a tészta állapotát.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral. 

Citromos nektarin pite képek

Ha tetszett a fenti Citromos nektarin pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, finomliszt, joghurt, nektarin. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: barackszezon, édesség, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, pite.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Citromos nektarin pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató