Meggydzsemes Sacher torta

Sacher tortva leegyszerűsítve

Meggydzsemes Sacher torta recept

Ez a Sacher torta nem valószínű, hogy az autentikus, eredeti osztrák Sacher receptje, azonban egyszerűen és gyorsan elkészíthető és ez is az osztrákoktól származik. A tortalap olyan hatalmasra sül meg, hogy bátran el lehet vágni és tölteni is kétszer. A változatosság kedvéért ezt most nem hagyományos módon sárgabarack lekvárral, hanem meggydzsemmel töltöttem és nem bántam meg: a meggy és az étcsokoládé igazi jóbarátok. A képen látható torta apropója nem akármi volt: Édesanyám 50. születésnapját ünnepeltük. A torta velünk együtt 200 km-t utazott az ünnepeltig és nem okozott csalódást az utaztatását illetően sem, jól bírta a zötykölődést.

Meggydzsemes Sacher torta recept

Hozzávalók egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortaformához:

  • 9 tojás,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os),
  • 20 dkg olaj (kb. 1 kis pohár),
  • 20-22 dkg finomliszt (fele rétesliszt),
  • 1 üveg házi meggydzsem vagy baracklekvár,
  • 1 cs. sütőpor,
  • a bevonathoz:1 tábla étcsokoládé + 4 ek. olaj

Elkészítés:

  1. A tojásokat turmixgéppel összekeverjük 25 dkg kristálycukor kíséretében (jó habosra), hozzáadjuk a még folyós, de már lehűlt olvasztott étcsokit, amit az olajjal együtt olvasztottunk meg folyós állagúra, ehhez hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (lisztben elkeverve). 
  2. Az egészet szépen összedolgozzuk, elkeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 
  3. A sütőt előmelegítjük kb. 170 fokra és alacsony hőfokon (kb. 120-130 fokon) sütjük min. 30-40 percig, utána jöhetnek a tűpróbák. 
  4. A lényeg, hogy lassan süssük, akár egy óráig is tarthat. A végén ugyanolyan óvatosan kell kiszedni a sütőből, ahogy a piskótát, különben könnyen összeeshet. 
  5. Ha kihűlt, akkor érdemes kétfelé vágni és mindkét helyen megkenni dzsemmel vagy lekvárral. A bevonathoz egy tábla étcsokit olvasztunk fel 4 ek. olajjal, megvárjuk, amíg kicsit hűl, szilárdul, de még folyós (így könnyebb vele dolgozni) és bekenjük vele a tortát fölül és oldalt (ehhez kenőtollat, ecsetet használtam, bár a konyha így is csupa csoki lett) egyaránt. (Díszítésként sokan Sacher feliratot készítenek, én ezt most próbáltam az alkalomhoz igazítani.)

Meggydzsemes Sacher torta képek

Ha tetszett a fenti Meggydzsemes Sacher torta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló csokitorta recepteket is: Meggyes étcsokoládé mousse torta recept, Torta caprese, csokoládés mandulatorta recept, Sós mogyorós, karamellás étcsokoládé torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, meggylekvár, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, osztrák, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Meggydzsemes Sacher torta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Meggyes, csokoládés cupcake recept
muffin

Meggyes, csokoládés cupcake

A mindig nyerő ízkombináció muffinba csomagolva

Amerikai zabpelyhes keksz recept
keksz

Amerikai zabpelyhes keksz

A vasárnap délutáni tejeskávé elmaradhatatlan kísérője

Csokoládés, kókuszos sajttorta recept
sajttorta

Csokoládés, kókuszos sajttorta

Első blogszülinapot ünneplő recept

Kalácsfánk recept
sütemény

Kalácsfánk sárgabarack lekvárral

Kelt tészta fánk formátumban

Csokis, mogyoróhabos pite recept
sütemény

Csokis, mogyoróhabos pite

Duplán csokis, mogyorósan mámoros édesség

Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept
sütemény

Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér

Szemérmetlenül csokoládés süticsoda

Szilvás cobbler recept
pite

Szilvás cobbler

Mennyei gyümölcspite szuperegyszerűen elkészítve

 Nutellás babka muffin recept
péksütemény

Nutellás babka muffin

Mutatós cukiság az ünnepekre

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató