2013. július 11., csütörtök

Mascarponés málnakrém fagylalt

Egy hűsítő málnakrém fagylalt garantáltan felfrissít mindenkit a nyári hőségben. Fagyigép nélkül is bátran belevághatunk, csak olyan időpontot válasszunk, amikor jó néhány órát otthon töltünk el, hogy olykor-olykor át tudjuk keverni a fagyit. A tejszínes-mascarponés fagyi alapot kedvünk és a gyümölcsidény szerint variálhatjuk, nagyon egyszerűen elkészíthető, tojásmentes változat a házi fagyira.

Hozzávalók a málnakrém fagyihoz:
  • kb. 50-60 dkg friss málna,
  • 2 dl habtejszín,
  • 20-25 dkg mascarpone sajt,
  • kb. 10 dkg porcukor,
  • egy vanília rúd.
Fagyi készítés:
A málnát megmossuk, pürésítjük és szűrőn átpasszírozva kivonjuk a magjait (aki szereti, benne hagyhatja, bár passzírozva krémesebb lesz). A porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük a mascarponét, felverjük a tejszínt és a málnavelőt is hozzáadva turmixgéppel dolgozzuk össze az egészet. Aki szeretné még egy kicsit bolondítani a fagyit, szórjon bele egy kis fahéjat. Tegyük fagyasztóba és fél óránként vagy óránként vegyük ki és keverjük át újra és újra a turmixgép segítségével, ezt legalább 5-ször, 6-szor ismételjük meg, de, ha többre is van időnk, az sem árt neki. Így kevésbé lesz kristályos, krémesebben dermed meg, ami egészen hasonlít az igazi fagyira. 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció