A sorbet egy víz alapú gyümölcs jégkrém, ami most a mézédes, magyar görögdinnyére épül. Kiválóan hűsít a nagy forróságban, amit még a citrom, lime és menta íz tovább fokoz. Mindenmentes, egészséges és vegán recepttel van dolgunk, így teljes mértékben bűntudat nélkül nassolhatunk. Próbáld ki ezt, a fagyigép nélkül, egyszerűen elkészíthető, dinnye sorbet-t és hűsítsd magad ezzel a hőségben! Így akár hosszabb időre, a görögdinnye szezon utáni időszakra is be tudsz tárazni a fagyasztóban a mézédes dinnyéből. Ha pedig már meguntad a dinnyét, bátran kísérletezz más gyümölcsökkel is a lenti recept alapján.
Mentás görögdinnye sorbet recept
Hozzávalók:
- 1/2 db lime leve,
- 1/2 db citrom leve,
- 1 kg görögdinnye (héj nélküli súly),
- 8-10 db menta levél.
Elkészítés:
- A héjától megszabadított dinnyét kimagozzuk, és kockákra vágjuk, majd egy tálcán vagy akár egy hosszúkás műanyag doboz fedelén elrendezgetjük, és lefagyasztjuk minimum néhány órára, de akár egész éjszakára is fagyaszthatjuk.
- A megfagyott dinnye darabokat turmixolás előtt kb. 15-20 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Majd nagyobb késes aprítógépben vagy turmixgépben turmixoljuk le lime- és citromlével, menta levelekkel, amíg egynemű nem lesz. Kevés langyos vízzel picit lazíthatunk a dinnyekockákon, és egyben gyorsíthatunk a folyamaton.
- Ha kész, tegyük dobozokba, és a fagyasztóba. Minimum 3 óra múlva már lehet találni.