Őszibarack krémleves főzés nélkül

Vitamindús felfrissülés mindenmentesen

Őszibarack krémleves főzés nélkül recept

Csupán 3 fő alapanyagból készül ez a tökéletesen kánikula-kompatibilis leves, amit főzni sem kell. Így meg tudjuk őrizni a őszibarack vitaminjait, és jól behűtve fogyasztva, testet-lelket felfrissítő hatással bír. A barack mellett növényi joghurtot és mandulatejet használunk, ezért a recept cukor-, tojás, laktóz-, gluténmentes és vegán lesz. Opcionálisan természetesen ki lehet egészíteni az ízeket egy kis eritriollal, citromlével, friss menta levelekkel, fahéjjal, szeletelt mandulával, de ettől még ugyanolyan egészséges es mindenmentes marad ez az üdítő, nyári finomság.

Főzés nélküli őszibarack krémleves recept

Hozzávalók:

  • 6-8 db érett őszibarack,
  • 1,5-2 dl mandulatej,
  • 150 gr őszibarackos szójagurt,
  • Opcionális: eritriol, fahéj, citrom, friss menta levelek, mandula szeletek ízesítéshez és tálaláshoz.

Elkészítés:

  1. A meghámozott, kimagozott, feldarabolt barackot a szójagurttal, mandulatejjel együtt leturmixoljuk. A sűrűségét a mandulatejjel tudjuk jól beállítani, így az elején érdemes kevesebb mennyiséget hozzáadni a turmixhoz.
  2. Ha édesebbre szeretnénk, adjunk hozzá 1-2 teáskanál eritriolt, ha frissebbre, akkor egy kis citrom levet, esetleg héjat reszelve, és friss menta leveleket. 
  3. Plusz fahéjjal és mandula szeletekkel megszórva tovább dizájnolhatjuk a tálalást.

Őszibarack krémleves főzés nélkül képek

Ha tetszett a fenti Őszibarack krémleves főzés nélkül recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Kolbászos édesburgonya krémleves recept, Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, Lecsó krémleves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: mandulatej, őszibarack, szójagurt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: barackszezon, cukormentes, főzés nélkül, gluténmentes, gyümölcsös, krémleves, laktózmentes, leves.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Őszibarack krémleves főzés nélkül recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató