Csupán 3 fő alapanyagból készül ez a tökéletesen kánikula-kompatibilis leves, amit főzni sem kell. Így meg tudjuk őrizni a őszibarack vitaminjait, és jól behűtve fogyasztva, testet-lelket felfrissítő hatással bír. A barack mellett növényi joghurtot és mandulatejet használunk, ezért a recept cukor-, tojás, laktóz-, gluténmentes és vegán lesz. Opcionálisan természetesen ki lehet egészíteni az ízeket egy kis eritriollal, citromlével, friss menta levelekkel, fahéjjal, szeletelt mandulával, de ettől még ugyanolyan egészséges es mindenmentes marad ez az üdítő, nyári finomság.
Főzés nélküli őszibarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 6-8 db érett őszibarack,
- 1,5-2 dl mandulatej,
- 150 gr őszibarackos szójagurt,
- Opcionális: eritriol, fahéj, citrom, friss menta levelek, mandula szeletek ízesítéshez és tálaláshoz.
Elkészítés:
- A meghámozott, kimagozott, feldarabolt barackot a szójagurttal, mandulatejjel együtt leturmixoljuk. A sűrűségét a mandulatejjel tudjuk jól beállítani, így az elején érdemes kevesebb mennyiséget hozzáadni a turmixhoz.
- Ha édesebbre szeretnénk, adjunk hozzá 1-2 teáskanál eritriolt, ha frissebbre, akkor egy kis citrom levet, esetleg héjat reszelve, és friss menta leveleket.
- Plusz fahéjjal és mandula szeletekkel megszórva tovább dizájnolhatjuk a tálalást.