Spárga krémleves sajtos bagettel

A krémlevest se hagyjuk ki a spárgaszezonban!

Spárga krémleves recept

Használjuk ki az elsők között érkező, szuper egészséges zöldségünk szezonját, a spárgát, hiszen nagyon rövid ideig élvezhetjük a konyhában. Most egy selymesen lágy, spárga krémlevest ajánlok, melyet ropogós, sajtos bagett pirítóssal érdemes tálalni. Ez a krémleves nagyon egyszerűen elkészíthető, nem bonyolítjuk túl sem liszttel, sem tejszínnel, viszont tálalás előtt átszűrjük, így még simogatóbb textúrát kap a leves.

Spárga krémleves recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga,
  • 3 db kisebb burgonya,
  • 3 szál szárzeller,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • pár csepp olívaolaj,
  • alaplé (répából, petrezselyemgyökérből, zellerből főzve),
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 db bagett,
  • 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

  1. Néhány darab megtisztított, felaprított zöldségből alaplevet főzünk kb. 1 óra alatt. Ezzel a lével öntjük majd fel a krémlevest, így sokkal gazdagabb íze lesz, mintha csak vízzel hígítanánk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajban, rádobjuk az aprított zellerszárat, burgonyát, és spárgát, majd további pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket. Felöntjük annyi alaplével, hogy kb. két ujjnyira álljon a fazékban az alaplé a zöldségek fölött. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és a reszelt sajttal megszórt bagett szeleteket addig sütjük benne, amíg szépen meg nem pirul a sajt a tetején.
  4. Ha megpuhult minden zöldség a levesben, botmixerrel lepürésítjük, sőt egy szűrőn át is szűrjük, hogy még selymesebb legyen a krémleves. A ropogós, sajtos bagett pirítóssal tálaljuk.

Spárga krémleves sajtos bagettel képek

Ha tetszett a fenti Spárga krémleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Kolbászos édesburgonya krémleves recept, Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, Őszibarack krémleves főzés nélkül recept.

További receptötletek a hozzávalókból: burgonya, spárga, trappista sajt, vöröshagyma, zeller. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: krémleves, leves, spárgaszezon, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Spárga krémleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató