Kókusztejes narancskrémleves

Karácsony illatú fogás

Narancskrémleves recept

Megúszós, könnyed, mégis sokféle ízt és érzetet hordoz magában a narancskrémleves. Egyszerre édes, savanykás, krémes, roppanós, illatos, fűszeres és mámorító. Amolyan igazi, ünnepi hangulatú leves. Önmagában már az elkészítése is egy élmény, és megalapozza a karácsonyi ráhangolódást, mert az egész konyha fantasztikus narancs, fahéj, szegfűszeg és pirított magos, karamellás illatban úszik tőle. Jól passzol például egy konfitált kacsacombos vacsora első fogásaként.

Narancskrémleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db nagy narancs héja, és leve,
  • 1/2 cs. vanília ízű pudingpor,
  • 1/2 l 100%-os narancslé (leszűrve vagy gyümölcshús nélkül),
  • 3-4 cs. vaníliacukor,
  • 1 tk. fahéj, 
  • 6-7 db szegfűszeg v. 1 kk. őrölt szegfűszeg,
  • késhegynyi őrölt gyömbér,
  • 2 dl kókusztej,
  • kb. 4 ek. méz
  • 1 marék natúr mag vegyesen: szeletelt mandula, pisztácia, dió,
  • 2-3 ek. cukor.

Elkészítés:

  1. A készen vásárolt narancslevet, a kifacsart narancs levét, héját (1/3-át tegyük félre díszítéshez), vanília cukrot elkezdjük melegíteni egy edényben. Fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel.
  2. A kókusztejjel összekeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a leveshez. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg picit besűrűsíti a puding, de még nem forr fel. Ekkor ízlés szerint 3-6 evőkanál mézzel édesítjük.
  3. Levesbetétként megpirítjuk a magokat cukor társaságában, ami szépen karamellizálódik a magokkal együtt, és ezáltal egy kis roppanós állagot csempészünk a levesbe.
  4. Tálalásnál megszórjuk a levest a roppanós magokkal, meghintjük egy kis plusz fahéjjal, és narancsszelettel, héjjal díszítjük. Langyosan a legkellemesebb fogyasztani.

Kókusztejes narancskrémleves képek

Ha tetszett a fenti Narancskrémleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Kolbászos édesburgonya krémleves recept, Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, Őszibarack krémleves főzés nélkül recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fahéj, gyömbér, kókusztej, mandula, méz, narancs, pisztácia, szegfűszeg. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gyümölcsös, karácsonyi, krémleves, leves.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Narancskrémleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató