Csupán öt, sokunk konyhájában gyakran felbukkanó alapanyagból elővarázsolhatók ezek a csodás, fahéjas alma koszorúk. Felkarikázzuk az almát, megforgatjuk fahéjas cukorban, körbefonjuk leveles tészta csíkokkal, és már repítjük is a sütőbe. Röpke 20 perc után isteni fahéjas illatfelhőben találjuk magunkat ezekkel a fantasztikus, bundás alma falatokkal. Az adagot érdemes duplázni, mert teljesen észrevétlenül elfogy minden süti a tepsiről.
Fahéjas alma koszorú recept
Hozzávalók kb. 10-12 db bundás almához:
- 2-3 db piros alma,
- kb. 2-3 ek. cukor (porcukor és kristálycukor is jó),
- 1 tk. őrölt fahéj,
- 27-30 dkg leveles tészta,
- 1 tojás,
- mandula szeletek a tetejére (opcionális).
Elkészítés:
- Megpucoljuk az almát, keresztben felszeleteljük, és a közepét, ahol az almamag van, valamilyen kis kanál (karalábévágó, avokádóvágó) segítségével kiemeljük.
- A leveles tésztát hosszú, vékony csíkokra vágjuk fel.
- Az almaszeleteket megforgatjuk a fahéjas cukor keverékében.
- Körbetekerjük a leveles tésztacsíkokkal (ha elfogyna, csípjünk le a következő csíkból még egy kis darabot).
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk fahéjas cukorral, és egy kis mandulával (elhagyható). 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.