Egészséges, tápanyagban és vitaminokban gazdag, szinte “bűnözésmentes” csemege a magos szelet, ami szuper alternatíva egy csoki szelet helyett, ha egy kis édességre vágynánk. A létező legegyszerűbb módon elkészíthető: szinte minden szükséges alapanyagot összekeverünk, besimítjuk a tepsibe, 20 perc alatt készre sül.
Mézes, magos szelet recept
Hozzávalók:
- 2 bögre mag vegyesen (dió, mandula, mogyoró, pisztácia, tökmag),
- 2 tk. szezámmag,
- 1 nagy csipet só,
- 1 tk. őrölt fahéj,
- 1 ek. mogyoróvaj (elhagyható),
- 3 púpos ek. vegyes virágméz,
- egy pici olívaolaj a forma kikenéséhez.
Elkészítés:
- A magok felét durvára daraboljuk, vagy aprítógép segítségével picit felaprítjuk.
- Az így kapott magdarabokat sóval, fahéjjal, mogyoróvajjal és mézzel alaposan összekeverjük. Egy nagyon kevés olajjal megkenjük a tepsit, és eldolgozzuk benne a keveréket, megszórjuk szezámmaggal.
- 165 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 15-20 percig.
- Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, tegyük hűtőbe, mert ahogy teljesen lehűl, úgy válik könnyen szeletelhetővé.