2013. szeptember 12., csütörtök

Királyi reggeli: frittata gazdagon salátával és kaláccsal

Az olasz frittata névre keresztelt finomság lényegében egy mindkét oldalon átsütött tojásos omlettet takar. A frittataban az a fantasztikus, hogy számtalan variációban, pillanatok alatt elkészíthetjük. Az olaszoknál kedvelt a tésztás verzió is, pl. a spagettivel sütött frittata kifejezetten gusztusos tud lenni.

Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
  • 8 db koktélparadicsom,
  • pár evőkanálnyi csemegekukorica,
  • pár evőkanálnyi zöldborsó,
  • 1 db piros kaliforniai paprika felaprítva,
  • 3-4 szál zöldhagyma felkarikázva,
  • 3-4 vékony szelet húsos császárszalonna felkockázva,
  • kevés olívaolaj (1-2 evőkanál),
  • 6 tojás,
  • füstölt sajt és trappista sajt kockák,
  • 1 kis csokor snidling felaprítva,
  • só, bors, pici chili.
Néhány csepp olívaolajban jól átsütjük a szalonnadarabokat, ebben pirítjuk meg a zöldhagymát, egy csöppet a többi zöldséget, majd beledobjuk egészben a koktélparadicsomot, a sajtkockákat, majd ráöntjük a fűszerezett, snidlinggel felvert tojásokat. A rántottával ellentétben ezt nem keverjük, közepes vagy kisebb lángon hagyjuk, hogy jól átsüljön a frittata alja, majd kétféle módon mehetünk tovább: vagy egy tányér (másik serpenyő stb.) segítségével megfordítjuk a tojáslepényt, amikor már megsült az alja és a teteje még remegős a tojástól, ezt is készre pirítjuk, a másik verzió szerint pedig hőálló serpenyő (vagy inkább kétfülű, sütőbe helyezhető lábas) esetén egyszerűen betesszük egy 200 fokra előmelegített sütőbe a lepényt és itt sütjük pirosra a tetejét is. Friss salátával, kaláccsal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció