Kapros mustárszószban sült csirke

Új kedvenc alapanyagom, a kapros mustárszósz

Kapros mustárszószban sült csirke recept

A Lidl-ben kapható egy nagyon finom és ízletes alapanyag sütéshez, főzéshez. Miután a 2. kísérletezésem során is telitalálat lett nálunk, azt gondoltam, erről feltétlenül írnom kell. A hétvégén mézes, mustáros csirkét főztem a szósz felhasználásával, tegnap este pedig ez lett a salátaöntet fő alkotórésze. Halhoz kifejezetten jó párosítás a kapros mustárszósz.

Kapros mustárszószban sült csirke

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors,
  • kb. 3 ek. Lidl Deluxe kapros mustárszósz
  • 3-4 ek. méz
  • kevés olívaolaj

Salátaöntet:

  • 1 kis pohár natúr joghurt,
  • 2-3 tk. kapros mustárszósz
  • 1 tk. majonéz
  • őrölt bors

Finom friss salátához keverve, akár öntetként, szószként a sült halhoz is.

Elkészítés:

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor szinte megfőtt a csirke, hozzáadjuk a mustárszószt és a mézet, felforraljuk és pl. párolt rizzsel tálaljuk.

Kapros mustárszószban sült csirke képek

Ha tetszett a fenti Kapros mustárszószban sült csirke recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ragu recepteket is: Vadas marha kifligombóccal recept, Áfonyalekváros őzragu recept, Fehérboros, csirkés pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, fokhagyma, mustár. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, ragu.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kapros mustárszószban sült csirke recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Burgundi marharagu recept
ragu

Burgundi marharagu

Igazi francia klasszis, a boeuf bourguignon (boeuf carottes)

Almás, kesudiós csirkeragu recept
ragu

Almás, kesudiós csirkeragu

Édes-sós ízkavalkád kesudióval bolondítva

Ír barna sörös marharagu recept
ragu

Ír barna sörös marharagu

Ízgazdag ír finomság petrezselymes édesburgonyapüré ölelésben

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept
sült hús

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb

Temérdek fokhagyma és egy napos pácolás a titka ennek a finom pulykának

Zöldfűszeres csirkemell tekercs feta sajttal recept
töltött hús

Zöldfűszeres, fetás csirkemell tekercs

Ötlet a hétköznapi ebédek színesítésére

Mexikói chilis bab recept
ragu

Mexikói chilis bab

Chili con carne, ahogy én készítem

Zöldséges kölesottó recept
rizottó

Zöldséges kölesottó

Színes, egészséges egytálétel kölesből

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató