2016. november 10., csütörtök

Citromos pityókás csirke édesburgonyával

Sokfélét főztem már, de valahogy eddig kimaradt a citrom hússal való találkozása az edényeimben, nem is értem miért... Az egyik főzős újságból kaptam ihletet, ahol zöldborsóval készítettek hasonló csirkeragut. Az édesburgonya nagy favorit nálunk, így abból hamarabb találok egy darabot a konyhában, mint burgonyából vagy más zöldségből, és azt gondoltam, hogy nem baj, ha a savanykás, citromos ízt ellensúlyozzuk egy kis édessel, így került a fazékba. :) Különlegesen finom ízvilág, röpke fél óra alatt.


Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj, kókuszzsír, v. más zsiradék
  • kb. 50-70 dkg csirkemell filé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 kisebb édesburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, fehér bors
  • 1 babérlevél
  • cayenne bors
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • kb. 3 dl tejszín
Pár evőkanál olívaolajon megpirítjuk az aprított hagymát, felkockázott csirkét, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott édes burgonyát és tovább pároljuk a ragut. Amikor már minden megfőtt, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét és az egészet elkeverjük a tejszínnel, felforraljuk és már kész is. Tálalás előtt cayenne borsot szórunk rá és friss petrezselyemmel hintjük meg. Jó étvágyat kívánok!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció