Hozzávalók kb. 3-4 adaghoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kisebb sárgarépa
- 1 db fehér répa
- 3-4 db csicsóka
- 40-50 dkg csirkemell filé
- só, bors,
- csípős paprika
- 1 babérlevél
- 3-4 tk. mustár
- kb. 2-3 dl tejszín
A hagymát apróra vágva megdinszteljük egy kis zsiradékon, hozzáadjuk és megpirítjuk a vékonyra szeletelt répa karikákat, majd a felkockázott csicsóka darabokat. A színes zöldségek kb. 5 perces sercegését követően hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellet, átkeverjük, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzádobunk egy babérlevelet és fedő alatt, alacsony lángon pároljuk a csirkeragut. Szükség esetén egy kis vizet adhatunk hozzá. Amikor már átpuhultak a zöldségek és a csirkemell, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, csípős paprikát ízlés szerint. Megvárjuk, amíg egyet "rottyan" a ragu, ellenőrizzük a fűszerezést és pl. tésztával vagy bulgurral, rizzsel, kölessel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése