2017. január 28., szombat

Mustáros-csicsókás csirkeragu

A csicsókának nemcsak az elnevezése édes, hanem maga az íze is, én pedig imádom az édes-sós, édes-savanyú és édes-csípős ízkavalkádot. Valahogy ehhez a hideg időhöz szerintem kifejezetten illenek is ezek a szaftos, markáns ízű ragu ételek. A göröngyös testű csicsóka gumók egyébként nagyon egészségesek, gyógynövényként tartják számon, gazdag inulin forrás, ezért diabetikus alapanyagként is kiváló és számos aminosavhoz, vitaminhoz juttatjuk szervezetünket, ha minél többet fogyasztunk belőle. Szóval együnk sok csicsókát akár nyersen, salátaként, akár főzve, mondjuk egy ínycsiklandó mustáros-sárgarépás csirkeragu főszereplőjeként. Íme a saját recept hozzá.



Hozzávalók kb. 3-4 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kisebb sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 3-4 db csicsóka
  • 40-50 dkg csirkemell filé
  • só, bors,
  • csípős paprika
  • 1 babérlevél
  • 3-4 tk. mustár
  • kb. 2-3 dl tejszín

A hagymát apróra vágva megdinszteljük egy kis zsiradékon, hozzáadjuk és megpirítjuk a vékonyra szeletelt répa karikákat, majd a felkockázott csicsóka darabokat. A színes zöldségek kb. 5 perces sercegését követően hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellet, átkeverjük, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzádobunk egy babérlevelet és fedő alatt, alacsony lángon pároljuk a csirkeragut. Szükség esetén egy kis vizet adhatunk hozzá. Amikor már átpuhultak a zöldségek és a csirkemell, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, csípős paprikát ízlés szerint. Megvárjuk, amíg egyet "rottyan" a ragu, ellenőrizzük a fűszerezést és pl. tésztával vagy bulgurral, rizzsel, kölessel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció