Gesztenyepürés tiramisu torta

Csodaszép ünnepi torta sütés nélkül

Gesztenyepürés tiramisu torta recept

A babapiskótás tiramisu torta remek és gyors alternatívája egy csodás, sütőben készített karácsonyi tortának. Szupercsinos, ünnepi hangulatba repít, és az elkészítése sokkal egyszerűbb annál, mint amilyen bonyolultnak néz ki. A belevalókat is bátran variálhatjuk aszerint, hogy mik a kedvenc karácsonyi ízeink.

Gesztenyepürés tiramisu torta recept

Hozzávalók egy magas tortához:

  • kb. 2-3 csomag babapiskóta
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 kis üveg meggylekvár
  • egy espresso (főzött) kávé
  • kb. 3-4 dl tej
  • 1-2 ek. kakaópor
  • 1-2 tk. méz
  • pár csepp rumaroma/amaretto likőr
  • 2 dl habtejszín+ 1 zacskó habfixáló

Tiramisu torta gyártás lépésről lépésre:

  1. Főzz egy kávét és öntsd fel bőven tejjel, ízesítsd mézzel, esetleg rumaromával/amaretto likőrrel. Ebben fogjuk megfürdetni, belemeríteni a piskóta darabokat.
  2. Készítsük el a krémet: lazítsuk a gesztenyepürét kevés tejjel, hogy krémesre keverhessük a mascarponéval.
  3. Innentől pedig már csak az összeállítás van hátra: válasszunk egy szép tálat, ahol a tortát szeretnénk tálalni, ebbe tegyük be a kapcsos tortaforma karikáját (az alja nélkül). Egy pillanatra merítsük csak meg a kávés tejbe a piskótákat (véletlenül se áztassuk, de azért érje mindenhol a tej) és elsőként függőlegesen díszítsük ki vele a tortakarika oldalát.
  4. Most pedig kezdjük a rétegezést: alulra (a babapiskótás körön belülre) piskótákat helyezünk egymás mellé, ezt kenjük meg a meggylekvárral, majd a gesztenyés krémmel és újból piskótával (és így tovább, amíg el nem fogynak vagy amíg elférnek a formában)...
  5. A tetejére habfixálóval és vaníliacukorral felvert tejszínhab kerül, amit megszórunk gazdagon kakaóporral és/vagy fahéjjal.

Tippek:

Néhány órát hagyjuk a hűtőben állni tálalás előtt, de egy éjszaka is nagyon jót tesz neki. A pihenés után óvatosan szedjük le a tortakarikákat és egy masnival kívülről kössük át.

A belső rétegekhez használhatunk akár rendes piskóta lapokat is, de azokhoz még kevesebb kávés tej szükséges.

A tölteléket bátran variálhatjuk ízlésünk szerint: pl. fehércsokis-mascarpone krém és málnalekvár is remek kombináció lehet vagy étcsokoládés mascarpone krém reszelt narancssal, kandírozott narancshéjjal stb.

Gesztenyepürés tiramisu torta képek

Ha tetszett a fenti Gesztenyepürés tiramisu torta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló torta recepteket is: Narancsos répatorta recept, Epres, oreo kekszes túrótorta recept, Tökmagos, fehércsokis torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: babapiskóta, gesztenyepüré, mascarpone, meggylekvár. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, sütés nélküli édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Gesztenyepürés tiramisu torta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató