A múltkori almás pite bevásárlásához kicsit túlszámoltam magam az almával, ezért azt találtam ki, hogy a megmaradt almából hétvégi ebéd készül majd egy kis csirkével együtt. Nagy kedvenceim az ehhez hasonló ízkavalkádok és gyümölcsös húsok, így bíztam benne, hogy az alma is jó társa lesz a csirkemellnek. Az i-re a pontot a selymesen finom kesudió tette fel.
Almás, kesudiós csirkeragu recept
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- kb. 50 dkg csirkemellfilé
- 2-3 db alma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy marék kesudió
- só, bors
- kevés kókuszzsír
- 1 kis csokor petrezselyem
Almás, kesudiós csirke elkészítése:
- A kókuszzsíron megpirítjuk az aprított hagymát, a csirkecsíkokat, majd hozzádobjuk a szeletelt almát.
- Fedő alatt puhára pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- Tálalás előtt megszórjuk pirított kesudióval és friss petrezselyemmel. Az almától kellemesen édeskés lesz a ragu, ha szaftosabban, krémesebben szeretnénk elkészíteni, akkor főzőtejszínnel még gazdagíthatjuk.