Epres sajttorta muffin

Cukiság faktor az egekben

Harapnivalóan aranyosak, és emiatt magától értetődően ellenállhatatlanok ezek a sajttorta muffinok. Az elkészítési alapelv hasonlít a klasszikus sajttortára, de a mini verziótól még kedvesebbek a szemünknek, a lelkünknek, no meg a hasunknak is. Fahéjas, roppanós keksz alapra ültetünk egy kis mini sajttorta krémet, amit aztán méltó módon megkoronázunk csinos tejszínhab csúccsal, és friss eperrel. Már olvasva is összefut a nyál a szánkban. A receptvideóból pedig az is kiderül, milyen könnyedséggel össze tudja dobni bárki ezeket a bájos muffinokat.

Epres sajttorta muffin recept

Hozzávalók kb. 12-14 darabhoz:

Keksz alaphoz:

  • 6 dkg olvasztott vaj,
  • 15 dkg zabkeksz,
  • 1 kk. őrölt fahéj.

Töltelékhez:

  • 30 dkg natúr krémsajt,
  • 2 egész tojás,
  • 1 tojássárgája,
  • 7 púpos ek. porcukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 1 dl tejföl,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 2 ek. finomliszt,
  • pár csepp friss citrom leve.

Tetejére:

  • 20-30 dkg friss eper,
  • kb. 2 dl hideg habtejszín.

Elkészítés:

  1. A kekszet ledaráljuk aprítógéppel, összekeverjük a fahéjjal, és az olvasztott vajjal.
  2. 1-2 teáskanálnyi adagot teszünk a papírkapszlikkal kibélelt muffin formába. Egy pálinkás pohár segítségével ellapítjuk a kekszmorzsát.
  3. A krémhez turmixgéppel lágyan elkeverjük a krémsajtot, hozzáadjuk a tojásokat, cukrokat, majd a tejfölt, tejszínt, és lisztet. Összedolgozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük.
  4. Egy-egy fagyis vagy púpos evőkanálnyi adagot halmozunk a krémből a keksz rétegre, egészen a felső részig megtöltve a formát.
  5. 170 fokon sütjük, alsó-felső üzemmódban, kb. 20-25 percig (tűpróbáig).
  6. Ha kivettük a sütőből, a teteje picit vissza fog esni, de ettől ne ijedjünk meg, mert a felső részét díszíteni fogjuk. Várjuk meg, amíg szobahőmérsékleten teljesen lehűl, sőt pár óráig hűtsük le a hűtőben. Ezt követően, tálalás előtt díszítsük egy kis keményre felvert, csillagcsöves habzsákba töltött tejszínhabbal, friss eperrel, vagy akár eperlekvárral, öntettel.

Tippek:

  • Érdemes szobahőmérsékletűre melegedett alapanyagokkal dolgozni.
  • Aprítógép helyett egy lezárt műanyag zacskóban is könnyen összemorzsolhatjuk a kekszdarabokat.
  • Gluténmentes kekszet, és liszt helyett kukoricakeményítőt felhasználva egyszerűen gluténmentes sajttorta muffinná varázsolhatjuk a receptet.
  • A gyümölcsöket akár a krémsajt réteghez is hozzáadhatjuk, és bátran lehet kísérletezni más, szezonális gyümölcsökkel, csokiöntetes díszítéssel.

A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a sajttorta muffin sütéshez.

Epres sajttorta muffin képek

Ha tetszett a fenti Epres sajttorta muffin recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló muffin recepteket is: Sütőtökös, sajtkrémes muffin recept, Granola muffin recept, Citromos, túrós zabkorpás muffin recept.

További receptötletek a hozzávalókból: eper, habtejszín, krémsajt, tejföl, tojás, vaj, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, gyümölcsös, muffin.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Epres sajttorta muffin recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató