Hermelin (pácolt camembert sajt)

Gourmet finomság cseh módra

Hermelin pácolt camembert sajt recept

Erre a különleges gourmet finomságra a cseh sörözőkben bukkanhatunk a leggyakrabban, ugyanis ezt a pácolt camembert sajtos, fűszeres csodát kínálják a korsó sörök mellé, kísérőként. Igazi ínyencség, ami azon túl, hogy izgalmas gasztroélmény a friss kenyérre vagy pirítósra tálalva, még extra mutatós is az üvegben, így kiváló ötlet lehet gasztroajándékként is. Minimum egy hetet érdemes érlelni, és 2-3 hétig biztosan eláll a hűtőben, ezért akár az ünnepekre is gyárthatunk belőle néhányat ajándékba.

Hermelin recept

Hozzávalók 2 db 3 dl-es üveghez:

  • 2 db 120 gr-os natúr camembert sajt,
  • 1 fej lilahagyma,
  • 1 cs. zöldhagyma,
  • 8 gerezd fokhagyma,
  • kb. 5-6 dl hidegen sajtolt repce és extra szűz olívaolaj keveréke,
  • 1 kk. só,
  • 2 tk. őrölt édes piros paprika,
  • 10-15 szem egész fekete bors,
  • 4 db babérlevél,
  • 2 db kisebb rozmaring ág.

Elkészítés:

  1. Készítünk a sajthoz egy kis fűszeres pasztát: 5-6 gerezd fokhagymát lereszelünk, és sóval, pici olívaolajjal, piros paprikával összekeverjük (akár egy mozsár is jó szolgálatot tehet ehhez, ha kéznél van.)
  2. A lilahagymát félkarikákra, a zöldhagymát és a többi gerezd fokhagymát szeletekre vágjuk.
  3. A sajt darabokat keresztben vékony szeletekre vágjuk, az üveg méretéhez alakítva. A téglalap méretű sajtot a rövidebb oldalánál érdemes szeletekre vágni, és két-két szeletet az üvegbe helyezni, majd rétegenként mindig 90 fokkal elforgatva a sajtok irányát (kettős kereszt alakzatban).
  4. Rétegrend: alulra lilahagyma, zöldhagyma, fokhagyma karika kerül, rá a sajt szelet/szeletek, amiket bekenünk a paprikás pasztával, ismét egy kis hagyma válogatás, sajt, paszta stb., amíg el nem fogynak (1 sajt ment nálam egy üvegbe), a tetejét hagymákkal zárjuk, oldalra pedig a babérleveleket, rozmaring ágat tesszük, és egy kis egész feketeborssal ízesítjük.
  5. Utolsó lépésként pedig felöntjük az olajok keverékével az üveget, de akár csak olívaolajat, csak repceolajat, vagy napraforgóolajat is használhatunk hozzá, illetve természetesen a fűszerezésén is alakítsunk bátran a saját ízlésünk szerint. 

Hermelin (pácolt camembert sajt) képek

Ha tetszett a fenti Hermelin pácolt camembert sajt recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló gasztroajándék recepteket is: Fahéjas, cukros törökmogyoró recept, Mogyoróvajas, rizses csoki recept, Házi mogyoróvaj recept.

További receptötletek a hozzávalókból: camembert sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: cseh, előétel, főzés nélkül, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Hermelin pácolt camembert sajt recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató