Paradicsomos tészta fanatikus vagyok. Szinte kéthetente gyártok valamilyen paradicsomos tésztás ételt, mert rapid gyorsan elkészül, szinte elronthatatlan, és örök kedvenc nálunk. A mostani verzióban lazaccal és vele sült, héjas fokhagymával, tejszínnel turbóztam a klasszikus receptet. Arra kell vigyázni a készítés során, hogy amikor a sült fokhagymát a héjaiktól szabadítjuk meg, ne faljuk fel az egészet, mert valami egészen más fokhagyma univerzumban találjuk magunkat, arról nem is beszélve, amikor ez a sok finomság együtt landol a tányérban. Megéri összevárni őket.
Lazacos, paradicsomos tészta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 30-40 dkg lazacfilé,
- só,
- 6-7 gerezd fokhagyma héjastól,
- pár ek. olívaolaj,
- 1 konzerv hámozott paradicsom,
- 2 dl főzőtejszín,
- 1 nagy marék friss bazsalikom levél,
- parmezán sajt,
- 25 dkg fiorelli tészta.
Elkészítés:
- A lazacot megmossuk és bőröstől betesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe pár evőkanálnyi olívaolaj és héjas fokhagymagerezdek társaságában. Jól megsózzuk és fólia alatt sütjük 180 fokon kb. 20-25 percet.
- A paradicsomot melegíteni kezdjük egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a megsült, puha lazacdarabokat és a héjából kinyomkodott mennyei fokhagymát, összekeverjük, tejszínnel lazítjuk, felforraljuk.
- Majd hozzákeverjük a friss, al dentere főzött, lecsepegtetett tésztát, összemelegítjük, és bazsalikomlevelekkel, parmezán sajttal fűszerezzük. (Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.)