Házi aszalt paradicsomot készíteni azért is nagyon gyümölcsöző, mert rengeteg időt spórolunk magunknak a hétköznapokhoz. Fűszeres, lédús, és ízkoncentráló tulajdonságainak köszönhetően ezernyi finomságot összedobhatunk a segítségével, szinte pillanatok leforgása alatt. Például ehhez a tésztához nem is kell főzni a szószt, csak leturmixoljuk a fűszeres olajjal átitatott paradicsomokat pár gerezd fokhagymával, krémsajttal, lazítjuk a tészta főzővizével, majd az egészet jól összekeverjük a tésztával, és parmezánnal gazdagon megszórva tálaljuk.
Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta recept
Hozzávalók két főre:
- kb. 6-8 db fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 125 gr. natúr krémsajt,
- 25 dkg tagliatelle tészta,
- só, bors.
Elkészítés:
- Az aszalt paradicsomokat a fokhagymával, és néhány evőkanálnyi fűszeres olívaolajjal (amiben eltettük a paradicsomokat) leturmixoljuk.
- Összekeverjük a krémsajttal, és lazítjuk kb. egy kisebb merőkanálnyi vízzel a tészta főzővizéből.
- Nyakon öntjük vele a megfőtt tészta, összedolgozzuk és sok-sok reszelt parmezánnal tálaljuk.