Csodálatosan könnyed, roppanós és fűszeres "tésztaebéd" kerekedhet egy cukkini, pár evőkanálnyi panírmorzsa, némi zöldség és olívaolaj találkozásából. Pillanatok alatt az asztalra varázsolható, rusztikus megjelenésű, és tele van ízekkel. A recepthez az egyetlen kihívást talán csak az jelenti, hogy beszerezzünk egy zöldségspagetti készítő eszközt, vagy egy speciális, többfunkciós zöldséghámozót. Ha ez megvan, onnantól kezdve gyerekjáték és villámgyors a cukkinispagetti gyártása. A nyers cukkinispagettit egy percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük és már bele is forgathatjuk a fűszeres morzsánkba. A pirított morzsától egyszerre lesz puha és ropogós a "tészta", a házi asztalt paradicsomnak, friss fokhagymának és petrezselyemnek köszönhetően pedig nagyon karakteres, friss ízű. Ehhez már csak egy jó minőségű, szintén karakteres, frissítő nedű szükséges, mint például az UJVÁRI pince 2020-as Badacsonyi Szürkebarátja.
Morzsás cukkinispagetti recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb darab cukkini,
- pár ek. olívaolaj,
- 4-5 ek. panírmorzsa,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 4-5 db aszalt paradicsom,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, bors,
- parmezán sajt.
Elkészítés:
- A meghámozott cukkiniből spagettiszerű, vékony csíkokat szeletelünk. A legpraktikusabb ehhez egy speciális zöldséghámozó, spagettikészítő.
- 1 percre forró vízbe dobjuk a cukkinispagettit, majd jól leszűrjük.
- Kevés olívaolajon megpirítjuk a morzsát, rádobjuk a fokhagymát, aszalt paradicsom darabokat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a cukkinivel, majd jól megszórjuk petrezselyemmel.
- Parmezánnal és finom, száraz fehérborral találjuk, mint a képen látható UJVÁRI pince Badacsonyi Szürkebarát bora, ami zseniális társa ennek a könnyed, izgalmas, vega fogásnak.