Mandulás kuglóf sárgabaracklekvárral

Édes reggeli mandulabomba

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Hozzám hasonló mandula fanatikusok imádni fogják ezt a receptet, mert hétféle formájában is megjelenik az alapanyagok között a mandula: mandulatejből, mandulalisztből, háromféle mandulából, amaretto likőrből, és amaretti kekszből álló arzenállal tesszük elképesztően mandulássá ezt az ünnepi kuglófot, aminek egyébként nagyon jól áll a sárgabaracklekvár is. A hozzávalókból száműzzük a tejtermékeket, így a laktózérzékenyek is biztonságosan fogyaszthatják. Egy kis plusz, házi sárgabaracklekvárral kínálva csodás, ünnepi reggeli vagy uzsonna kerekedhet belőle.

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Hozzávalók egy kisebb kuglófhoz:

  • 15 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 3 tojás,
  • 1 ek. amaretto likőr,
  • 15 dkg finomliszt,
  • 15 dkg mandulaliszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • csipet só,
  • 2 dl mandulatej,
  • 1 dl napraforgóolaj,
  • 10 dkg mandula (blansírozott, héjas, szeletelt),
  • 5 dkg amaretti keksz,
  • kb. 7 dkg sárgabaracklekvár,
  • pici laktózmentes vaj, és liszt a forma kikenéséhez.

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a likőrt.
  2. Összekeverjük a liszteket a sütőporral, sóval, és a tojásos krémhez adjuk, összedolgozzuk.
  3. Felváltva lazítjuk mandulatejjel, és olajjal, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a mandulát (néhány szemet félretéve a kivajazott, lisztezett kuglóf aljára), majd az amaretti kekszet belemorzsoljuk.
  4. A kuglóf formába beleöntjük a tészta felét, ennek közepére kanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd ráöntjük a tészta másik felét.
  5. 160 fokon sütjük kb. 40 percig, tűpróbáig. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a formában, óvatosan a széleit körbejárjuk egy sütilapáttal, és utána már biztosan ki tudjuk borítani a formából.

Mandulás kuglóf sárgabaracklekvárral képek

Ha tetszett a fenti Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló kuglóf recepteket is: Áfonyás, túrós minikuglóf recept, Narancsos, túrós kuglóf recept, Duplacsokis kuglóf recept.

További receptötletek a hozzávalókból: amaretti keksz, finomliszt, mandula, mandulaliszt, mandulatej, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, kuglóf, laktózmentes, olasz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Mini panettone recept
kelt tészta

Mini panettone

Ünnepi hangulatot varázsol otthonunkba

Mandulás hókifli recept
sütemény

Mandulás hókifli

Közös program az ünnepi készülődésben

Bejgli recept
sütemény

Bejgli variációk

Mandulás, pisztáciás és sós mogyorós, csokis ízekben

Epres frangipane pite recept
pite

Epres frangipane pite

Mennyei mandulakrémes süti bármilyen gyümöcsből

Áfonyás, túrós minikuglóf recept
kuglóf

Áfonyás, túrós minikuglóf

Reggeli kényeztetés a napindító espresso mellé

Narancsos, túrós kuglóf recept
kuglóf

Narancsos, túrós kuglóf

Finom, illatos, karácsony ízű kuglóf

Meggyes étcsokoládé mousse torta recept
csokitorta

Meggyes étcsokoládé mousse torta

Mámorosan ínycsiklandó csokoládé álom

Kardamomos tekercs recept
kelt tészta

Kardamomos tekercs

Fűszeres huncutság hideg napokra

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató