Mandulás kuglóf sárgabaracklekvárral

Édes reggeli mandulabomba

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Hozzám hasonló mandula fanatikusok imádni fogják ezt a receptet, mert hétféle formájában is megjelenik az alapanyagok között a mandula: mandulatejből, mandulalisztből, háromféle mandulából, amaretto likőrből, és amaretti kekszből álló arzenállal tesszük elképesztően mandulássá ezt az ünnepi kuglófot, aminek egyébként nagyon jól áll a sárgabaracklekvár is. A hozzávalókból száműzzük a tejtermékeket, így a laktózérzékenyek is biztonságosan fogyaszthatják. Egy kis plusz, házi sárgabaracklekvárral kínálva csodás, ünnepi reggeli vagy uzsonna kerekedhet belőle.

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Hozzávalók egy kisebb kuglófhoz:

  • 15 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 3 tojás,
  • 1 ek. amaretto likőr,
  • 15 dkg finomliszt,
  • 15 dkg mandulaliszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • csipet só,
  • 2 dl mandulatej,
  • 1 dl napraforgóolaj,
  • 10 dkg mandula (blansírozott, héjas, szeletelt),
  • 5 dkg amaretti keksz,
  • kb. 7 dkg sárgabaracklekvár,
  • pici laktózmentes vaj, és liszt a forma kikenéséhez.

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a likőrt.
  2. Összekeverjük a liszteket a sütőporral, sóval, és a tojásos krémhez adjuk, összedolgozzuk.
  3. Felváltva lazítjuk mandulatejjel, és olajjal, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a mandulát (néhány szemet félretéve a kivajazott, lisztezett kuglóf aljára), majd az amaretti kekszet belemorzsoljuk.
  4. A kuglóf formába beleöntjük a tészta felét, ennek közepére kanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd ráöntjük a tészta másik felét.
  5. 160 fokon sütjük kb. 40 percig, tűpróbáig. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a formában, óvatosan a széleit körbejárjuk egy sütilapáttal, és utána már biztosan ki tudjuk borítani a formából.

Mandulás kuglóf sárgabaracklekvárral képek

Ha tetszett a fenti Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló kuglóf recepteket is: Áfonyás, túrós minikuglóf recept, Narancsos, túrós kuglóf recept, Duplacsokis kuglóf recept.

További receptötletek a hozzávalókból: amaretti keksz, finomliszt, mandula, mandulaliszt, mandulatej, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, kuglóf, laktózmentes, olasz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mandulás, sárgabaracklekváros kuglóf recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató