Mustáros édesburgonya gnocchi

Zsályás, gorgonzolás vajban megforgatva

A klasszikus krumpli vagy édesburgonya gnocchi gyártás sokkal egyszerűbb és gyorsabb annál, mint amit elsőre hinnénk. A receptvideómmal a gnocchi készítése lépésről lépésre nyomon követhető, és könnyedén reprodukálható.  Az egyszerre édes és savanykás, pikánsan mustáros édesburgonya gnocchi egy pazar ízvilággal rendelkező, húsmentes főétel ötlet az ünnepi asztalra. Zsályás, gorgonzolás vajban forgatjuk meg a kész gnocchikat, és még egy kis késői szüretelésű furminttal is megbolondítjuk, ezáltal igazán ünnepivé, elegánssá varázsolva a tésztaételt. Stílusos, egyedi ízek jelennek meg benne, és csodaszépen mutat a tányéron.

Mustáros édesburgonya gnocchi recept

Hozzávalók 6-8 főre:

  • 1,5 kg édesburgonya,
  • 40 dkg 0-ás liszt,
  • 5 dkg mustármagliszt
  • pici só,
  • 5 dkg parmezán sajt,
  • 2 tojássárgája.

A zsályás, gorgonzolás vajhoz:

Elkészítés:

  1. Héjában megfőzzük az édesburgonyát, majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 120-140 fokon szárítjuk a sütőben kb. 10-15 percet. Ha elkészült, kihűlt, összetörjük egy krumplinyomó segítségével.
  2. A lisztekkel, tojássárgájával, sóval és reszelt parmezánsajttal összegyúrjuk. Hatfelé választjuk, és lisztezett felületen mindegyik részből egy jó ujjnyi vastag kukacszerűséget nyújtunk, ezekből a kisujjunknál kisebb darabokat vágunk, és megformázzuk gnocchikészítővel vagy egy villa segítségével. Szintén lisztezett felületre tesszük a megformázott darabokat.
  3. Elkészítjük a mártást, az alapanyagokat kettéválasztjuk, és két körben főzzük meg, mert ez a gnocchi mennyiség nem fér el kényelmesen egy serpenyőben. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a friss zsályát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot.
  4. Felforralunk egy edényt vízzel, pici sóval, és forrás után helyezzük bele a gnocchit több körben. Ha felúsztak a víz tetejére, utána kb. 1-2 perc alatt készre főnek. Szűrőkanállal átemeljük a mártásba, meglocsoljuk a borral, pár percig forraljuk, főzzük, picit oda is pirulhat az edény aljára a gnocchi. Nagy adag parmezánsajttal megszórva tálaljuk.

➡️ A klasszikus, burgonyából készült gnocchi receptet a linkre kattintva találjátok.

Mustáros édesburgonya gnocchi képek

Ha tetszett a fenti Mustáros édesburgonya gnocchi recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: 0-ás liszt, édesburgonya, gorgonzola sajt, mustármagliszt, tojás, vaj, zsálya. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, karácsonyi, olasz, tészta, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mustáros édesburgonya gnocchi recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Lazacos, paradicsomos tészta recept
tészta

Lazacos, paradicsomos tészta

Halas pasta héjában sült, extra aromás fokhagymával

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept
tészta

Sáfrányos, rukkolás gnocchi

Ízutazás a napsütötte Szicíliába

Chilis, királyrákos tagliatelle recept
tészta

Chilis, királyrákos tagliatelle

Egy csipet luxus a hétköznapokba csempészve...

Toszkán házi tészta recept
tészta

Toszkán házi tészta, ahogy Palmirától tanultam

Tészta gitár technikával, ahogy egy csodás olasz Mamma tanította

Zöld spárgás, citromos tészta recept
tészta

Zöld spárgás, citromos tészta

A dübörgő spárgaszezon közepén avattam fel a legújabb konyhai szerzeményem

Kolbászos, paradicsomos tészta recept
tészta

Kolbászos, paradicsomos tészta

Magyar és olasz ízek találkozása egy serpenyőben

Mandulás, zabpelyhes bundában sült amur recept
halétel

Mandulás bundában sült amur

Fantasztikusan fehér, ízletes húsú hazai halból készült fogás

Pimasz olasz tészta recept
tészta

Pimasz olasz tészta

Egy kis konyhai pimaszkodással több idő jut pihenésre

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató