Zabpelyhes stangli

Könnyű, puha és egészséges kifliféle

Zabpelyhes stangli recept

Ha szeretsz otthon házi pékáru gyártással bíbelődni, feltétlen próbáld ki a zabpelyhes stangli receptjét. Az isteni finom zabpelyhes íz mellett a zab jótékony hatásait is élvezhetjük egy zabpelyhes stanglis szendvics keretében. A zabpehely olyan sok, a szervezetünk számára hasznos ásványi anyagot, rostot, vitamint tartalmaz, hogy egy ilyen kifliféle beépítése a heti étrendünkbe felér egy jó adag vitaminbombával. 

Zabpelyhes stangli recept

Hozzávalók kb. 10 stanglihoz:

  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dkg friss élesztő,
  • 2 tk. cukor,
  • 100 gr. natúr joghurt
  • kb. 30 gr vaj,
  • 35 dkg kenyérliszt,
  • 25 dkg zabpehely finomra őrölve
  • 1 ek. só

Elkészítés:

  1. A meglangyosított tejhez cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, amíg felfut a tetejére.
  2. Ha ez megvan, a többi hozzávalóval együtt meggyúrjuk a tésztát (a legegyszerűbb egy dagasztókaros turmixgéppel).
  3. Konyharuhával letakarva pihentetjük, kelesztjük kb. 1 óráig.
  4. Ha megkelt, 10 kis gombócra szedjük szét egy lisztezett felületre borítva a tésztát.
  5. A gombócokat a kezünkkel kör alakúra lapítjuk, és képzeletben megfelezve a kört, elkezdjük a széleitől szorosan feltekerni mindkét oldalról. Közepén találkozik a két csavart rúd, amiket fölülről lefelé, befelé picit begyömöszölünk, majd összecsípjük ujjainkkal a tetejét, így majd sütés során, gusztusosan szétnyílnak. Ha a klasszikus kifli alakot szeretnéd, nézd meg a kifli recept leírását itt.
  6. Ha elkészültek a stangli formák, sütőpapírral borított tepsire tesszük őket, egy kis távolságra egymástól, majd konyharuhával letakarva tovább kelesztjük, pihentetjük (akár ugyanúgy egy óráig is így hagyhatjuk).
  7. Majd megszórjuk díszítésképpen zabpehellyel és 210 fokos (légkeveréses) sütőben megsütjük kb. 15-20 perc alatt.

Zabpelyhes stangli képek

Ha tetszett a fenti Zabpelyhes stangli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pékáru recepteket is: Muffin buci recept, Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept, A legfinomabb kifli recept.

További receptötletek a hozzávalókból: friss élesztő, joghurt, kenyérliszt, vaj, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, kenyérféle, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Zabpelyhes stangli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

A legfinomabb kifli recept
pékáru

A legfinomabb kifli recept

Kényeztessük magunkat és családunkat frissen sült, pihe-puha kiflivel!

Muffin buci recept
pékáru

Muffin buci

Édes, kedves, mini zsemlék a boldog napindításhoz

Sok magos tönkölykocka recept
fitt nasi

Sok magos tönkölykocka

Házi pékség tönkölybúzából

Sokmagvas kenyér recept
kenyérféle

Sokmagvas kenyér

Teljes kiőrlésű cipó magokkal turbózva

Foszlós kalács recept
kenyérféle

Foszlós kalács

Ami sosem hiányozhat az ünnepi asztalról

Sörkifli recept
sós nasi

Sörkifli

Remek sörkorcsolya kelt tésztából

Sonkakrémes kifli recept
sós nasi

Sonkakrémes kifli

Kiadós borkorcsolya hétvégére

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató