Az eredeti recept csokis pöfeteg névre hallgat és nem tartalmaz mogyorót, de azt gondoltam, hogy miután olyan kis puszedli kinézetűek ezek a sütik, így sokkal aranyosabban hangzana, ha így is hívnám őket, és nem gomba nevet adnék ezeknek a mennyei falatoknak. A puszedlisebb ízvilágot pedig mézes sütemény fűszerkeverékkel még tovább fokozhatjuk, kedvünk szerint variálhatjuk fehér csokival, kókusszal, mandulával, kísérletezzetek bátran!
Csokis, mogyorós puszedli recept
Hozzávalók 35-40 kis puszedlihez:
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált mogyoró
- 15 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 4 ek. tej
- porcukor a forgatáshoz
Puszedli készítés:
- Elsőként alacsony lángon vagy gőz fölött felolvasztjuk a jó minőségű étcsokit, majd félretesszük hűlni.
- Összekeverjük turmix géppel a puha (szoba hőmérsékletű) vajat a tojással, cukorral, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kihűlt, folyékony csokit, összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük min. 2 órára, de lehet sütés előtti este is.
- A tésztából diónyi golyókat formázunk, porcukorba hempergetjük és sütőpapíros tepsire tesszük.
- 170-180 fokon (légkeveréssel) sütjük max. 5-7 percig. Figyeljünk, mert nagyon gyorsan sülnek, és, ha túl sokáig hagyjuk bent, kiszáradnak és nem lesz olyan finom, puha, omlós a tésztája. Nekem pontosan 7 percig sülnek 170 fokon légkeverésnél.