"A bor ősszel édesült szerelem"

Borvacsora Lidl kiadásban

Lidl borvacsora

Ezzel a mottóval  rendezte meg nemrégiben a Lidl immár hagyományosnak számító borvacsoráját. A 3 éves rendezvénysorozatnak ez alkalommal a városligeti tó partján található Robinson étterem adott otthont. Örömmel elfogadtam a meghívást, hiszen még sosem jártam ebben az étteremben, és a finom borokat is egyre szívesebben kóstolgatom.

A korábbi hagyományokhoz híven idén is az új, Lidl-ben kapható francia borok kínálatába kóstolhattunk bele egy-egy finom fogás  és Kovács Antal sommelier kedvcsináló anekdotái kíséretében. Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy olyan borban gazdag országban, mint a miénk, miért ízlelgessünk francia borokat, amire Anti azt válaszolta, hogy tájékozódás céljából...Olyasmi ez, mint a falatozás: mindig izgalmas más kultúrák, országok jellegzetes ételeit megkóstolni, a francia bor is tud ehhez hasonló utazásra csábítani.

Jó hír a borkedvelőknek, hogy  az est sommelierje szerint idén kis hazánkban jó borév várható, noha az igazi bor minden évben más, hiszen a jó borász mindig tud az aktuális időszak kihívásaira reagálni, és abból kihozni a legfinomabb nedűt.

A francia borokhoz igazított vacsora menüsorából a kedvencem a zöldborsó pürés tőkehalfilé volt, a további beszámolóért és az est hangulatáról beszéljenek helyettem a fotók...

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

"A bor ősszel édesült szerelem" képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                12 kedvenc receptem

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató