Ezzel a mottóval rendezte meg nemrégiben a Lidl immár hagyományosnak számító borvacsoráját. A 3 éves rendezvénysorozatnak ez alkalommal a városligeti tó partján található Robinson étterem adott otthont. Örömmel elfogadtam a meghívást, hiszen még sosem jártam ebben az étteremben, és a finom borokat is egyre szívesebben kóstolgatom.
A korábbi hagyományokhoz híven idén is az új, Lidl-ben kapható francia borok kínálatába kóstolhattunk bele egy-egy finom fogás és Kovács Antal sommelier kedvcsináló anekdotái kíséretében. Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy olyan borban gazdag országban, mint a miénk, miért ízlelgessünk francia borokat, amire Anti azt válaszolta, hogy tájékozódás céljából...Olyasmi ez, mint a falatozás: mindig izgalmas más kultúrák, országok jellegzetes ételeit megkóstolni, a francia bor is tud ehhez hasonló utazásra csábítani.
Jó hír a borkedvelőknek, hogy az est sommelierje szerint idén kis hazánkban jó borév várható, noha az igazi bor minden évben más, hiszen a jó borász mindig tud az aktuális időszak kihívásaira reagálni, és abból kihozni a legfinomabb nedűt.
A francia borokhoz igazított vacsora menüsorából a kedvencem a zöldborsó pürés tőkehalfilé volt, a további beszámolóért és az est hangulatáról beszéljenek helyettem a fotók...
Oszd meg a cikket másokkal is!
Hozzászólások
Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.