Nettó 5 perces munkával összedobható ez a frissítő, egészséges, mártogatós szósz. A tahini, vagy más néven szezámmagkrém utánozhatatlanul ínycsiklandó aromát kölcsönöz neki. A friss fokhagyma és a koriander erővel, pikantériával ruházza fel. Így igazi kényeztetés ebbe a csodába mártogatni a házi készítésű kenyérlepényt, vagy a nyers zöldségféléket. Bármilyen salátát felpimpelhetünk egy ilyen izgalmas öntettel, és szendvicskrémként is pompásan bevethető.
Korianderes, tahinis joghurt szósz recept
Hozzávalók:
- kb 200 gr natúr görög joghurt,
- fél citrom leve,
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve,
- só, bors,
- kb. 3-4 púpos tk. natúr szezámmagkrém (tahini),
- 2 tk. olívaolaj,
- néhány szál friss koriander vagy petrezselyem aprítva,
- szükség esetén egy kis agave szirup az édesítéshez.
Elkészítés:
- Végtelenül egyszerű az elkészítés, hiszen csak össze kell keverni a felsorolt hozzávalókat, és készen is vagyunk.
- Érdemes a tálalás előtt pár órával korábban összedobni, hogy legyen egy kis ideje az alapanyagoknak az összecsiszolódásra.
- Fantasztikusan jól áll neki a frissen sütött lepényke, kipróbált naan kenyér recept itt található.
Tipp:
- Kenyér helyett szuper mártogatós friss zöldség rudakhoz, sárgarépához, szárzellerhez, paprikához, szendvicsfeltétként is megállja a helyét, és izgalmas öntet friss salátához.