Te is rajongsz az oreo kekszért és az oreo kekszes milka csokiért? Képzeld el ezeket a mennyei ízeket egy könnyed, habos tortába koncentrálva, amit gyerekjáték elkészíteni, hiszen még sütni sem kell. Oreo kekszes tészta alapra gyártunk egy fehércsokis, sajtkrémes, tejszínhabos és természetesen oreos tortakrémet, amit oreo kekszekkel és oreo morzsával tunningolunk. Oreo keksz fanatikusoknak kötelező recept.
Oreo kekszes sajttorta recept
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
Kekszes tészta réteg hozzávalói:
- 2 zacskó brownie-s oreo keksz ledarálva,
- 100 gr vaj.
Fehércsokis sajtkrémhez:
- 2 tábla fehércsoki,
- 40 gr vaj,
- 25 dkg mascarpone,
- 12,5 dkg natúr Philadelphia sajtkrém,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 cs. habfixáló,
- 1 zacskó klasszikus oreo keksz,
Díszítéshez:
- 1 zacskó oreo keksz
Oreo kekszes sajttorta készítés:
- Daráld le késes aprítógéppel a 2 zacskó brownie-s oreo kekszet (ha nincs, egy zacsiba tedd be és klopfolóval törd össze a kekszeket) és puha vagy szinte folyékony vajjal keverd össze.
- Egy tortaforma alját bélelj ki ezzel a kekszes masszával és tedd be a hűtőbe. (Evőkanál segítségével könnyen el tudod dolgozni a réteget vagy akár a tenyereddel is elsimíthatod.)
- Amíg dermed a süti alja, elkészítjük a krémet: elsőként alacsony hőfokozaton olvaszd fel a vajat a fehércsokival, és tedd félre hűlni.
- Keverd össze a mascarponét a natúr sajtkrémmel, a kihűlt fehércsokis krémmel és a rusztikusra (azaz durván) összetört zacskónyi oreo keksszel,
- Verd fel a habtejszínt egy zacskó habfixálóval (picit felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a habfixáló port). Óvatosan keverd össze a krémet a tejszínhabbal és kend meg vele a kekszes tészta réteget. Díszítéshez használj oreo kekszeket egészben és összetörve. Tálalásig tartsd hűtőben legalább néhány óráig, de akár egy éjszakára is.
Tipp: a sütés nélküli krémek fixálását és tartását segíti a Dr. Oetker féle expressz zselatin fix por, amit csak a kész krémhez kell keverni. Ha szállítani tervezed a tortát, akkor mindenképp érdemes egy tasakkal beszerezni.