Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy a sonka helyett szívesen készítem füstölt lazaccal a "ham and eggset", de, ha már lazac, akkor miért ne lehetne ennek is hasonló neve a sonkás verzió után szabadon. Így született meg a Sal' (=salmon) and eggs villás reggeli fantázianeve, ami hasonlóan pofonegyszerű klasszikus társához. Friss petrezselyemmel megszórva, és kapros mustárszósszal kiegészítve, fenséges brunch fogásként tálalhatjuk.
Sal' and eggs recept
Hozzávalók 2 személyre:
- 125-150 gr. füstölt lazac,
- 4 tojás,
- 1 kis marék petrezselyem,
- 2-3 ek. olívaolaj,
- só, bors.
Elkészítés:
- Olajjal kikenünk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy kerámia tálat.
- Kibéleljük lazac szeletekkel, úgy, hogy mindenhol jól befedje az edény alját.
- Ráütjük a négy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
- 200 fokon sütjük kb. 10-14 percig, amíg olyan állagúra nem sül meg a tojás, amilyenre szeretjük.