Sal' and eggs

Vagyis lazacos tükörtojás

Sal' and eggs recept

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy a sonka helyett szívesen készítem füstölt lazaccal a "ham and eggset", de, ha már lazac, akkor miért ne lehetne ennek is hasonló neve a sonkás verzió után szabadon. Így született meg a Sal' (=salmon) and eggs villás reggeli fantázianeve, ami hasonlóan pofonegyszerű klasszikus társához. Friss petrezselyemmel megszórva, és kapros mustárszósszal kiegészítve, fenséges brunch fogásként tálalhatjuk.

Sal' and eggs recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 125-150 gr. füstölt lazac,
  • 4 tojás,
  • 1 kis marék petrezselyem,
  • 2-3 ek. olívaolaj,
  • só, bors.

Elkészítés: 

  1. Olajjal kikenünk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy kerámia tálat.
  2. Kibéleljük lazac szeletekkel, úgy, hogy mindenhol jól befedje az edény alját.
  3. Ráütjük a négy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
  4. 200 fokon sütjük kb. 10-14 percig, amíg olyan állagúra nem sül meg a tojás, amilyenre szeretjük.

Sal' and eggs képek

Ha tetszett a fenti Sal' and eggs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Kalácsos rántotta muffin recept, Spárgás frittata recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: füstölt lazac, petrezselyem, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, reggeli, skandináv.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sal' and eggs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató