Szuperegészséges, pofonegyszerű elkészíteni, és csupán 3 fő alkotóelemből áll ez a jolly joker finomság. Kiváló, tápláló reggeli fogás, ami tele van fehérjével, rosttal, vitaminokkal. Nincs benne se tejtermék, se tojás, sőt glutén sem, ha gluténmentes zabpelyhet vásárolunk hozzá. Ha a méz helyett növényi édesítőt használunk, akkor vegán ételként is pazarul megállja a helyét. Nézd meg a videót, és győződj meg róla a saját szemeddel, hogy milyen könnyen össze tudsz dobni egy házi mogyoróvajas, banános morzsasütit.
Banános, mogyorós morzsasüti recept
Hozzávalók kb. 4 kis adaghoz:
- 3 db banán,
- 10 dkg sótlan, héj nélküli földimogyoró,
- 15 dkg gluténmentes zabpehely,
- 2-3 ek. napraforgó- vagy mogyoróolaj (elhagyható),
- 2 ek. méz (elhagyható),
- 1 csipet só.
Elkészítés:
- A zabpehely 2/3-át ledaráljuk, és összekeverjük az egészben hagyott pehellyel.
- A mogyorót addig daráljuk egy aprítógépben, amíg pépes nem lesz (több lépcsőben daráljuk, időnként átkeverve). Egy csipet sóval, és ízlés szerint mézzel ízesíthetjük. Ha sokáig daráljuk, akkor a mogyoró saját olaja felszabadul, és krémes lesz, de erre rá lehet segíteni egy kis plusz, növényi olajjal.
- A mogyoróvajat összemorzsoljuk a zabpehellyel. A banánt felkarikázzuk.
- Kis méretű, sütőbe tehető kerámia tálkákba, vagy akár egy nagy piteforma aljára halmozzuk, több rétegben a banán karikákat, és erre szórjuk a mogyoróvajas zabpehely morzsát. A tetejüket 1-1 banán szelettel és pár szem mogyoróval díszítjük.
- 180 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 15 percig (amíg meg nem pirul a teteje).
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a banános, mogyorós morzsasütihez.