Tavaszköszöntő spárgás frittata

Végre spárgaszezON

Gazdagon variálható, kiváló hétvégi reggeli, brunch vagy akár vacsi ötlet ez a gyorsan összeüthető, olasz, tojásos finomság. Amíg sül a sütőben, jut időnk megteríteni, készíteni mellé egy kis friss salátát. Érdemes mindig a szezonális zöldségekkel variálni a frittata tartalmát, de a hűtőben maradt ételmaradékokkal is kiválóan lehet gazdagítani. Például Olaszországban gyakran készítik spagettivel. Ebben a frittata verzióban friss, zöldspárgával és petrezselyemmel köszöntjük tavaszt.

Spárgás frittata recept

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 6 tojás,
  • kb. 10 dkg reszelt kemény sajt,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 2-3 szár friss petrezselyem,
  • 25-30 dkg zöld spárga,
  • 1-2 ek. olívaolaj.

Elkészítés:

  1. A spárgát megtisztítjuk: a végét ott törjük el, ahol hagyja magát a szára, a középső levélkéket lefejtjük, és jól megmossuk (a rügyet hagyjuk meg a végén, ez a legfinomabb része a spárgának).
  2. Pár evőkanál olívaolajon megpirítjuk serpenyőben minden oldalukat néhány perc alatt. Olyan serpenyőt válasszunk, amit a sütőbe is betehetünk.
  3. Felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a felaprított petrezselyemmel. A spárgákból néhány szálat félreteszünk, a többit elrendezzük a serpenyőben, ráöntjük a tojásos keveréket, megszórjuk sajttal, rátesszük a félretett spárgát.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 15-20 percig.

Tippek:

  • A legegyszerűbb, frittata alapverzióban csak tojás, sajt, só, és bors van, de gyakran kiegészítik kicsit tejjel, tejszínnel, ricottával, feta sajttal.
  • Előfordulnak a receptek között olyan variációk is, amit még liszttel, vagy keményítővel gazdagítanak.
  • Ha nem a sütőben szeretnénk megsütni, akkor alacsony hőfokon süssük át, fedő alatt az egyik oldalát, majd dobjunk rá egy nagy tányért a serpenyőre, és egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át a tányérra, majd toljuk vissza a serpenyőbe a még nyers oldalával lefele, és süssük készre.
     

Tavaszköszöntő spárgás frittata képek

Ha tetszett a fenti Spárgás frittata recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Kalácsos rántotta muffin recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept, Monte christo szendvics recept.

További receptötletek a hozzávalókból: parmezán sajt, petrezselyem, spárga, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, reggeli, spárgaszezon, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Spárgás frittata recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató