Három fantasztikus süti alkotóelem találkozik ebben a csodaszép és ínycsiklandóan finom tortában, fogalmazhatnék úgy is, hogy nagyon csokis brownie extrákkal, tortává emelve. Önmagában a brownie sütés sem bonyolult, a krémet, gyümölcsréteget pedig sem főzni, sem sütni nem kell, így az alsó csokis tészta kihűtése után pillanatok alatt összeállítható ez a szépséges epertorta.
Túrós, epres brownie torta recept
Brownie hozzávalói:
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 100 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 120 g liszt
- csipet só
- 2 ek. kakaópor
Túrós, mascarponés krém hozzávalói:
- 25 dkg túró (áttörni a cukorral, citromhéjjal)
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 zacskó dr. Oetker zselatin fix
- 2 cs. vaníliacukor
- 10 dkg porcukor
Epres réteghez:
- 50 dkg eper
- 2 piros tortazselé (zselatin)
- víz
- 1-2 ek. cukor
Epres torta elkészítése:
- A brownie-t érdemes jó pár órával korábban megsütni, hogy teljesen ki tudjon hűlni a torta összeállításáig. Összeolvasztjuk a csokit a vajjal vízgőz fölött vagy alacsony lángon, picit félretesszük hűlni.
- A cukrot a tojásokkal habosra turmixoljuk, hozzáadjuk a vajas csokit, lisztet, kakaóport, sót, összekeverjük és 26 cm-es átmérőjű tortaformában 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
- Ha kihűlt a tészta, elkészíthetjük hozzá a krémet: a vaníliacukorral áttört túrót összekeverjük a mascarponéval, porcukorral, lereszeljük hozzá egy citrom héját és a zselatinfix porral alaposan összedolgozzuk.
- A brownie-t megkenjük a túrós, mascarponés krémmel és kidíszítjük egész eper darabokkal.
- A eper tetejére 2 zacskó piros tortazseléből a tasak leírása szerint zselatint készítünk és, amikor kezd dermedni, leöntjük vele gazdagon. Tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt félórával vegyük ki.