2010. augusztus 1., vasárnap

Vitaminbomba friss zöldségekből

A vitaminbomba receptje egy edénybemutatóról származik, ahol evvel a finomsággal teszteltek egy aprító gépet, vagy valami ehhez hasonló edénycsodát. A friss, nyers idény-zöldségekből összeálló vitaminbombát akár pirítósra kenve előételként fogyasztjuk, akár sült húsok mellé, mint mártást kínáljuk, tehetünk egy apró lépést az egészségünk érdekében.
 
Vitaminbomba pirítóssal
A vitaminbomba hozzávalói (kb. 5-6 személyre):
  • két kis répa,
  • két kis fej lilahagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 piros, kaliforniai paprika,
  • 2 zöld paprika (édes),
  • 1 cső csemegekukorica,
  • 1 kígyóuborka,
  • 4-5 ek. tejföl,
  • só, bors,
  • olívaolaj,
  • majonéz,
  • mustár.
Vitaminbomba nyers zöldségekből
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és aprítógépben, vagy kézi erővel apró darabokra összevágjuk, turmixoljuk, úgy, hogy még ne legyen pépes az állaga (darabos maradjon). Megszórjuk pici sóval, borssal és kb. 20 percig állni hagyjuk, miután alaposan kipréseljük belőlük a fölösleges vizet és az így megmaradt zöldséges keverékhez hozzáadjuk a tejfölt, olajat, majonézt és mustárt ízlés szerinti mennyiségben. Pirítósra kenve tálalhatjuk, vagy akár önmagában, esetleg sültek mellé is nagyon finom, egészséges. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció