2012. április 20., péntek

Conchiglioni ripieni con pomodoro e pollo - Paradicsommal és csirkemellel töltött óriáskagyló tészta

Régi vágyam az óriáskagyló tészta megkóstolása, mert hihetetlen gusztusos, jópofa és mellesleg nagy kedvenceim a kagylók, mármint a kagylóházak, nem a belsejük. Nem szívesen ennék kagylót (kivételt képez a tésztából készült kagyló), viszont nagy vágyam egyszer egy olyan tengerpartot találni, ahol zsákszámra gyűjthetném a szebbnél szebb kagyló darabokat...


Hozzávalók négy személy részére:
  • kb. 20 dkg óriáskagyló tészta (conchiglioni),
  • 7-8 szem szárított aszalt paradicsom,
  • paradicsomsűrítmény,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • bazsalikom,
  • oregánó,
  • só, bors,
  • pici cukor, ha szükséges,
  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • mozzarella sajt,
  • pár csepp olívaolaj.
A tésztát a rajta lévő utasítás alapján megfőzzük, vagyis arra kell figyelnünk, hogy betartsuk a főzési időt. A paradicsomos husihoz kevés olívaolajon megdinszteljük pár pillanat alatt a fokhagyma darabkákat, hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk a csirkemell kockákat, majd fedő alatt kezdjük el párolni. Kb. 10 perc elteltével szórjuk bele a feldarabolt paradicsomokat, a sűrítményt és fűszerezzük alaposan. Továbbfőzzük fedő alatt alacsony hőfokozaton, amíg meg nem puhul a hús és össze nem érnek az ízek. Az 'al dentere' (már majdnem puhára) főtt tésztát leszűrjük és egyesével letesszük egy pár csepp olívaolajjal megkent kerámia tálba. A husis szót apránként beletöltögetjük a kagylókba, melyhez akár egy konyhai csipeszt is segítségül vehetünk. A tetejére kis darabokra szeletelt mozzarellát teszünk és magas hőfokon sütjük a sütőben, amíg szép piroskás lesz a teteje.
Jó étvágyat kívánok, buon appetito!

                                              Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció