Szilvi avokádósalátája

Szuperszínes superfoodos saláta

Szilvi avokádósalátája recept

Régóta tervezem elkészíteni Szilvi barátnőm csodás avokádósalátáját, amelyre végre a húsvéti hétvégén sort is kerítettem. Mint a legtöbb saláta esetében, itt sem kell bonyolult, sokáig tartó előkészítési hadműveletre gondolni, ugyanakkor az alapanyagok kavalkádja, egymáshoz társítása fenséges ízű salátát eredményez.

Szilvi avokádósalátája recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 1 db avokádó,
  • kb. 8 pici koktélparadicsom,
  • feta sajt,
  • kis marék darabolt dió,
  • kb. fél db jégsaláta vagy pár marék madársaláta,
  • 1 citrom,
  • bazsalikom

Elkészítés: 

  1. Apró darabokra szeleteljük a jégsalátát, kis cikkekre a paradicsomot, az avokádót vékony szeletekre, a feta sajtot kockákra, majd az egészet megszórjuk dióval, meglocsoljuk a friss citrom levével és fűszerezzük bazsalikommal. 
  2. Érdemes csupán akkora mennyiséget elkészíteni, amit frissen el tudunk fogyasztani.

Szilvi avokádósalátája képek

Ha tetszett a fenti Szilvi avokádósalátája recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló saláta recepteket is: Tavaszi tojás saláta recept, Diós, brie sajtos körte saláta recept, Gyömbéres pak choi saláta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: avokádó, citrom, dió, fetasajt, jégsaláta, koktélparadicsom. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gyorsan elkészíthető, saláta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Szilvi avokádósalátája recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató