2013. április 4., csütörtök

Szilvi avokádósalátája

Régóta tervezem elkészíteni Szilvi barátnőm csodás avokádósalátáját, amelyre végre a húsvéti hétvégén sort is kerítettem. Mint a legtöbb saláta esetében, itt sem kell bonyolult, sokáig tartó előkészítési hadműveletre gondolni, ugyanakkor az alapanyagok kavalkádja, egymáshoz társítása fenséges ízű salátát eredményez...

Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 1 db avokádó,
  • kb. 8 pici koktélparadicsom,
  • feta sajt,
  • kis marék darabolt dió,
  • kb. fél db jégsaláta vagy pár marék madársaláta,
  • 1 citrom,
  • bazsalikom.
Az elkészítése természetesen nagyon gyorsan történik: apró darabokra szeleteljük a jégsalátát, kis cikkekre a paradicsomot, az avokádót vékony szeletekre, a feta sajtot kockákra, majd az egészet megszórjuk dióval, meglocsoljuk a friss citrom levével és fűszerezzük bazsalikommal. Érdemes csupán akkora mennyiséget elkészíteni, amit frissen el tudunk fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció