2013. június 27., csütörtök

Cukkinis-hagymás egytálétel pirított csirkemell falatokkal

Ezt az egyszerű és könnyű zöldséges egytálételt főztem tegnap este a mai ebéd céljából: gyorsan elkészült és olyan jól esett végre friss, Nap érlelte hozzávalókból főzni. Ennél jobb már csak az lesz, amikor az erkélyen cseperedő balkonparadicsomom zöld borsójából ehető piros koktélparadicsom érik. A petrezselyemzöldből elfelejtettem lecsippenteni pár szálat, pedig avval megkoronázni a tetejét nagyon gusztusos lett volna, de ezt ti még pótolhatjátok.

Hozzávalók kb. 4 főre:
  • kevés olívaolaj,
  • 40-50 dkg csirkemellfilé,
  • provance-i fűszerkeverék,
  • só, reszelt gyömbér,
  • 2 db lilahagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 2 db kisebb, hosszúkás, zsenge cukkini,
  • 3-4 db kisebb burgonya,
  • 2 db húsos paradicsom,
  • 1 db zöld paprika.
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkemell csíkokat, provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk. A másik serpenyőben a husissal párhuzamosan megdinszteljük a nagyobb darabokra aprított lilahagymát, fokhagymakarikákat, majd a hasonló méretűre aprított cukkinit és burgonyát. Nagy lángon, kevergetve pirítjuk össze a zöldségeket, amikor már megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsom és paprika szeleteket is, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis gyömbért, majd a végén hozzáadjuk a másik serpenyőben ez idő alatt megpirított csirkemellet. Összekeverjük és a nálam elmaradt aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Finom, könnyű zöldséges ebéd, vacsora kerekedik belőle. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció